Chalupa ven z vlády? Pitomost, myslí si na Hradě

30.05.2011 10:52

ParlamentníListy.cz prověřovaly informace serveru Prvnízprávy.cz, podle nichž by měli vládu opustit ministr zemědělství Ivan Fuksa, ministr životního prostředí Tomáš Chalupa a do vlády by měli mít nakročeno Marek Benda a Jan Vidím. Zdroje ParlamentníchListů.cz považují takovou věc za nesmysl.

Chalupa ven z vlády? Pitomost, myslí si na Hradě

Podle informací ParlamentníchListů.cz nic o takové věci neslyšeli ani na Hradě. Zde se jedná především o Tomáše Chalupu, který je blízký prezidentu republiky Václavu Klausovi. Bylo by tedy zvláštní, že by takovou věc premiér Petr Nečas nekonzultoval s prezidentem. „Žádné takové informace nemám. Připadá mi to celé jako pitomost," řekl redakci vysoce postavený úředník Hradu.

více: Vládu možná rozšíří Benda nebo Vidím. Kamarádí s Nečasem

Na grémiu se o osobách nemluvilo

Podle informací ParlamentníchListů.cz se o personálních změnách ve vládě nehovořilo ani na jednání nejužšího stranického vedení ODS, grémia. „Na grémiu se určitě o ničem takovém nehovořilo," potvrdil redakci předseda europarlamentní frakce Evropských konzervativců a reformistů Jan Zahradil, který je z této funkce členem grémia.

Sám ministr životního prostředí Tomáš Chalupa informaci serveru Prvnízprávy.cz nepotvrdil. „Já k tomu mohu skutečně jen říci, že jsem žádnou takovou informaci neslyšel. Nic o tom opravdu nevím," řekl ParlamentnímListům.cz Chalupa.

Místopředseda ODS a exministr životního prostředí Pavel Drobil, v jehož souvislosti server psal, že se premiér rozhodl, že se exministr nevrátí do vlády, se nad informací Prvníchzpráv.cz rovněž pozastavil. „O těch věcech, o kterých se tam píše, opravdu nic nevím," řekl redakci stručně Drobil.

Dobré vztahy s prezidentem i premiérem

Tomáš Chalupa patří ke spojencům Petra Nečase v Praze. Ten ho pochválil za jeho dobrý volební výsledek v komunálních volbách na Praze 6. V tomto obvodu uspěl ve volbách do Senátu i Chalupův spojenec Petr Bratský. Nečas Chalupu pochválil rovněž i za dobré zvládnutí problémů s programem Zelená úsporám. 

Poslanec a starosta Prahy 6 má také nadstandardní vztahy s prezidentem republiky, se kterým ho pojí i podobní ideové zázemí. Chalupa pro Klause také po jistou dobu pracoval jako jeho mluvčí na Úřadu vlády. 

Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…