Inspekce má jasno: Vyšetřování údajné korupce VV nikdo nebrzdil

30.05.2011 13:34

Vedení útvaru protikorupční policie se nedopustilo při vyšetřování kauzy údajné korupce ve Věcech veřejných trestného činu. Dospěla k tomu inspekce policie, která se zabývala podnětem bývalých náměstků ÚOKFK, že vyšetřování údajných úplatků neformálního šéfa VV Víta Bárty bylo záměrně bržděno, informuje Aktuálně.cz.

Inspekce má jasno: Vyšetřování údajné korupce VV nikdo nebrzdil

Inspekce policie dospěla k závěru, že se detektivové z protikorupční policie nedopustili trestného činu při vyšetřování kauzy údajné korupce ve Věcech veřejných, informuje Aktuálně.cz. Záležitostí se zabývala na základě podnětu bývalých náměstků šéfa Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Zdeňka Tomicy a Tomáše Krůla.

Oba muži tvrdili, že vedení útvaru záměrně brzdilo vyšetřování údajných úplatků neformálního lídra Věcí veřejných Víta Bárty poslancům Kristýně Kočí a Jaroslavu Škárkovi. Detektivové podle nich například začali případ vyšetřovat až po týdnu.

Podezření ze spáchání trestného činu se nezjistilo

„Po vyhodnocení podání nebylo pracovníky Inspekce policie ČR ve věci zjištěno podezření ze spáchání trestného činu," uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová. Případem se tak má podle ní zabývat pražské městské státní zastupitelství a nadřízení šéfa ÚOKFK Tomáše Martince.

K věci:

Šéf protikorupční policie: Vyšetřování Bártových obálek jsem nebrzdil 

Kolikrát ses sešel s Bártou, chce od Martince odpověď ČSSD 

Kočí odhalila víc. Řekla, jak to bylo s obálkou od Bárty

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…