Milionové dary véčkaře Babáka bude řešit policie

30.05.2011 23:39

Ministerstvo financí předalo kauzu Michala Babáka policii. Poslanec Věcí veřejných daroval své straně milionové částky, jejichž původ je podle analytiků podezřelý.

Milionové dary véčkaře Babáka bude řešit policie

Původ šestimilionového daru Michal Babák původně nemohl vysvětlit. Server Aktuálně.cz pak zjistil, že si poslanec vzal na tři nemovitosti hypotéky v celkové výši dvanáct milionů korun a měsíčně splácí téměř šedesát tisíc.

Babákovy peníze nyní několik týdnů zkoumali finanční detektivové ministerstva financí. Dnes oficiálně předali případ policii. „Je to tak, případ z ministerstva odešel," uvedl zdroj detailně obeznámený s případem pro server Aktuálně.cz.

I sám Babák upozornil na předání případu z rukou analytiků ministra financí Miroslava Kalouska na policii. Ve veřejném prohlášení opět obhajuje svoji činnost a zdůrazňuje svoji nevinu.

„Veřejně jsem už několikrát prohlásil, že jsem veškeré doklady týkající se mých osobních financí a darů straně předal auditorům k prověření," sdělil poslanec VV. „Jsem připraven spolupracovat jak s orgány činnými v trestním řízení, tak s dalšími oprávněnými orgány," oznámil.

Až 11 milionů

Podle MfD přes poslancův soukromý účet proteklo v posledních dvou letech celkem 11,5 milionu korun pro Věci veřejné. Babák podle zjištění FAÚ přinesl v posledních dvou letech v hotovosti do banky celkem 7,8 milionu korun. V mnoha statisícových sumách. Z toho celkem 6,5 milionu obratem přistálo na kontě Věcí veřejných, uvedl deník. Kromě toho pak Babák letos v březnu půjčil straně dalších 5 milionů korun.

Čtěte více:

Tajemný poslanec Věcí veřejných. Z ničeho vytřískal Babák 35 milionů

Babákovy účty posoudí nezávislá auditorská firma

Tachecí se vysmála čaroději Babákovi. Ten se polil kávou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…