Do představenstva Sazky míří Hušákův odpůrce

31.05.2011 16:54

Šéfu Sazky Aleši Hušákovi zřejmě na čele přibydou další vrásky. Do čela jeho společnosti se totiž dostal jeho oponent. Jeho přívrženec z něho naopak odešel.

Do představenstva Sazky míří Hušákův odpůrce

Představenstvo Sazky,  jejíž majoritním akcionářem je Český svaz tělesné výchovy, má už jen pět ze sedmi členů. Zástupce svazu Tomáš Král rezignoval na post místopředsedy a jeho místo by měl nahradit Marek Hájek. Král byl přitom považován za spojence šéfa společnosti Aleše Hušáka, zatímco Hájek do jeho týmu nepatří. Informaci přinesl server iHNed.cz

Sledujeme téma Sazka

Tlak na jeho odchod z čela Sazky přitom sílí. I když rozhodující pravomoci ve společnosti převzal včera konkurzní správce Josef Cupka, generální ředitel a předseda představenstva dál sedí ve svém křesle, byť s omezenými pravomocemi. Toho se ale obávají největší věřitelé PPF a KKCG, kteří tlačí na jeho odchod.

"I během konkurzu platí stanovy firmy, podle nich může generálního ředitele odvolat jen valná hromada Sazky," řekl Hospodářským novinám Cupka. Na valné hromadě má nyní největší slovo ČSTV, jehož zástupci v Sazce Hušáka stále podporují.

Hušák to ustál. Zatím

Podle očekávání zatím i po setkání s Cupkou Hušák ve funkcích zůstal. Cupkova mluvčí Lenka Tichá uvedla, že šéf Sazky má plnit úkoly, které mu Cupka zadá.

Hušák ale v nejbližší době může přijít o svou pozici šéfa představenstva Sazky. O té může hlasováním rozhodnout právě sedmičlenné představenstvo. To k tomu ale momentálně nemá dost členů.

Čtěte také:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…