Pražská ODS: Stojíme pevně za Nečasem proti Tluchořovi

31.05.2011 21:56

Pražská ODS vyslovila podporu Petru Nečasovi při jeho řešení vládní krize. Usnesla se na tom v úterý regionální rada občanských demokratů.

Pražská ODS: Stojíme pevně za Nečasem proti Tluchořovi

Po jednání to uvedl šéf pražské ODS Boris Šťastný. Představitelé pražských občanských demokratů usnesením podle Šťastného reagují na pondělní vyjádření středočeské ODS. Ta vyzvala předsedu strany Nečase, aby zorganizoval menšinovou vládu bez účasti Věcí veřejných. Šťastný úterní usnesení označil za "jasný vzkaz pražské ODS". 

Praha Nečasovi věří

"Regionální rada podporuje předsedu Petra Nečase v dalších krocích směřujících ke stabilizaci činnosti vlády České republiky," píše se v usnesení. Další část usnesení vyslovilo podporu Nečase a vedení ODS "v plnění úkolů vyplývajících z usnesení výkonné rady ODS" z pondělí. 

"Svým usnesením jsme ukázali, že stojíme pevně za premiérem a předsedou ODS Petrem Nečasem a vymezili jsme se tak jasně proti  kritice jeho kroků ze strany některých politiků ODS a proti tomu, že středočeská ODS a Petr Tluchoř premiérovi de facto vyhlásili válku. Jinak totiž usnesení jejich regionální rady interpretovat nelze. Podporujeme jednoznačně reformní úsilí této vlády, neboť reformy jsou pro tuto zemi nezbytné," řekl ParlamentnímListům.cz šéf pražské ODS Boris Šťastný.

Vlivná středočeská organizace ODS se v pondělí dostala do střetu s vedením strany, když své usnesení o preferenci menšinové vlády přijala prakticky ve stejnou chvíli, kdy výkonná rada ODS vyjádřila podporu dosavadnímu postupu Nečasova vedení.

Tluchoř jde proti Véčkům

Ve středočeské regionální organizaci má silné slovo Petr Tluchoř, který před nedávnem neobhájil post v čele poslaneckého klubu ODS. Tluchoř se v pondělí svým negativním názorem na vládní spolupráci s VV nijak netajil. 

Žádné další regionální organizace ODS ale Středočechy nepodpořily.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lp, jas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…