Vytunelovaná aréna Sazky. Hušák prý rozdal 60 milionů

01.06.2011 8:50

Zneužití informací v obchodním styku, známé spíše jako tunelování zapříčinilo prodražení Sazka Arény nejméně o 60 milionů korun. Bývalý ředitel Sazky Aleš Hušák, který společnost dovedl až k bankrotu, v tom nevidí problém.

Vytunelovaná aréna Sazky. Hušák prý rozdal 60 milionů

Policie prověřuje „tunelování" peněz v letech 2002 až 2004, mělo se ho dopouštět pět pracovníků firmy Bestsport, která měla stavbu arény na starosti. Navíc si nechali vyplatit až 60 milionů korun. Informaci přinesla dnešní Mladá fronta Dnes.

„Všechny smlouvy, které jsme měli uzavřeny, byly odsouhlaseny představenstvy jak Bestsportu, Tak Sazky, bylo to s vědomím všech, já jsem nikoho netuneloval," brání se tehdejší šéf Bestsportu Antonín Surka, jenž své agentuře Fairma poslal půl milionu. Tehdejší koordinátor stavby arény Karel Hudera přitom v inkriminovaných letech fakturoval 40 milionů korun za inženýrské či poradenské služby.

Pět let vězení

Pokud policie prokáže, že šlo o trestný čin zneužití informací v obchodním styku, hrozí pachatelům až 5 let vězení. Bývalý ředitel Sazky Aleš Hušák má ovšem za to, že jde o nepochopení celého procesu stavby.  Podel jeho názoru dostasla pětice manažerů zaplaceno po právu, i když už sdi po bezmála deseti letech nepamatuje, kolik peněz vlastně dostali.

Problém je však v tom, že pětice manažerů dostávala standardní plat za činnost, kterou při výstavbě arény vykonávali, ale vedle toho fakturovali ještě nemalé finanční částky v celkové výši 60 milionů korun na živnostenské listy či své další firmy za tutéž práci, kterou už jednou dostali zaplacenou.

Sledujeme téma Sazka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …