Véčka žalují Tluchoře, ten jim slibuje: Teď budete mít problém

01.06.2011 20:23

Bývalému předsedovi poslaneckého klubu ODS Petru Tluchořovi se nevyplatilo, že označil nejmenší vládní stranu za pokryteckou sektu, se kterou nelze vládnout. Věci veřejné na to reagovaly trestním oznámením pro pomluvu, informuje Týden.cz.

Véčka žalují Tluchoře, ten jim slibuje: Teď budete mít problém

Výzva Petra Tluchoře a jeho středočeské buňky občanských demokratů, aby ODS spolu s TOP 09 ukončila spolupráci s Věcmi veřejnými na vládní úrovni, vyvolala prudkou reakci dotčených VV. Těm vadí, že je Tluchoř označil za pseudomoralistickou a pokryteckou sektu, se kterou nelze z principu vládnout a která svůj volební úspěch založila na tom, že ODS označila za „politického dinosaura", informuje Týden.cz.

„Kdo mlčí a nebrání se, jako by se přiznával k tomu, z čeho jej obviňují. Už jsem dost naštvaná a otrávená z toho ´lynčování´ VV. Budeme-li stále ti slušní a měkcí, tak ti neslušní budou jen víc a víc stupňovat své výpady," tvrdí předsedkyně klubu VV v Příbrami Marta Frýbertová, že na trestní oznámení už byl nejvyšší čas.

Jsem rád, že se VV pohnuly k nějaké reakci, říká Petr Tluchoř

Petra Tluchoře reakce véčkařů spíše pobavila. "Jsem rád, že můj text pohnul Věcmi veřejnými alespoň k nějaké reakci. Jeho základem přitom byla výtka, že Věci veřejné odmítají vysvětlit své skandály. Nyní je tedy budou muset na základě vlastního trestního oznámení vysvětlovat policii. A budou muset vysvětlit, jak to bylo s Bártovými obálkami, s předražováním veřejných zakázek, s návratností Bártovy "investice" do VV, také s Babákovým čarováním a stranickým financováním. Velice se na to těším a pouze doufám, že VV dostojí svému jménu a podělí se o vysvětlení svých afér s veřejností," sdělil ParlamentnímListům.cz Tluchoř.  

Sedmnáct klubů VV bylo pro podání trestního oznámení

Se svým názorem nezůstala osamocena, protože pro podání trestního oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu pomluvy se vyslovilo sedmnáct klubů VV ve Středočeském kraji. Někteří předsedové klubů však valný výsledek neočekávají. „Ale je to významný signál veřejnosti, že si už nenecháme házet kýbly špíny na hlavu," myslí si jeden z iniciátorů, Jiří Doležal z Milovic.

I Kateřina Klasnová z vedení strany počin regionálních véčkařů vítá. "Podat trestní oznámení se rozhodly kluby v kraji, na organizaci akce se předsedové dohodli s krajským tajemníkem panem Gryčem. O svém úmyslu mě tak tedy pouze informovali. Ale jsem za jejich aktivitu samozřejmě velmi ráda - proti věčným urážkám se totiž také ohražuji," reagovala pro ParlamentníListy.cz Kateřina Klasnová. Zdůraznila, že trestní oznámení je však jen a pouze věcí krajských klubů.

"To, že by podání trestního oznámení mělo mít však vliv na vztahy v rámci koalice, si nemyslím. je to záležitost mezi středočeskou ODS a středočeskými VV," uzavřela Klasnová. 

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe. jih

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…