Zdrojem smrtelné nákazy může být maso, varuje ministr Fuksa

01.06.2011 12:35

Krvácivé průjmy děsí celou Evropu. Co je zdrojem nákazy? Po té, co se ukázalo, že to nejsou ani okurky ze Španělska ani voda, se ministr zemědělství Ivan fuksa (ODS) domnívá, že by to mohlo být maso.

Zdrojem smrtelné nákazy může být maso, varuje ministr Fuksa

Šetření na německé straně ukázalo, že španělské okurky nejsou zdrojem nákazy krvácivých průjmů, které končívají smrtí pacienta. Lék proti nemoci zatím není. Ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS) prohlásil, že zdrojem nákazy může být i nedostatečně upravené maso. Informaci přinesly Hospodářské noviny (HN)

„Poslední informace, kterou vydaly německé dozorové orgány, naznačují, že to bude mít souvislost s živočišnou výrobou. Úplně nejnovější teze je ta, že by mohlo jít o maso, které nebylo dostatečně tepelně zpracováno," řekl ministr zemědělství. Jednou z tezí byla podle něj i možnost nákazy z infikované vody, ta se ale nepotvrdila.

Patnáct úmrtí v Německu

Nejvíc nakažených hlásí Německo, které počítá se čtrnácti sty nakaženými občany, patnáct lidí už na infekci zemřelo. V Česku se nákaza potvrdila u americké turistky, která je hospitalizována v nemocnici na Bulovce. Hygienici jako nejlepší prevenci doporučují časté mytí rukou.

Dále čtěte:

Ministr Fuksa: Poctiví farmáři dostanou zvláštní logo

Poc (ČSSD): Dozvíme se, co vlastně jíme?

Dotaz Ivanu Fuksovi můžete položit ZDE

##PROFIL 1957##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…