Nečasova nabídka pro VV: Křeslo předsedy legislativní rady vlády

02.06.2011 10:35

Personální požadavky Věcí veřejných na obsazení míst ve vládě chce premiér Petr Nečas vyřešit tak, že nabízí nejmenší koaliční straně pozici předsedy legislativní rady vlády. Na koaličním jednání řekl, že teď nehodlá měnit žádného ze stranických ministrů, informuje iDNES.cz.

Nečasova nabídka pro VV: Křeslo předsedy legislativní rady vlády

Zkrátka přijdou Věci veřejné se svými požadavky na obsazení čtyř míst ve vládě. Jako náhradu jim premiér Petr Nečas nabízí místo jednoho křesla ve svém kabinetu pozici předsedy legislativní rady vlády. Nedojde tak zřejmě na odchody Ivana Fuksy, který je v čele zemědělství, ani ministra obrany Alexandra Vondru, jejichž odvolání VV požadují.

„Nečas Věcem veřejným jednoznačně řekl, že teď nechce měnit žádné stranické ministry a především chce, aby vláda předvedla nějaký výkon," uvedl pro iDNES.cz jeden z účastníků jednání špiček ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. Proto mají být nejprve schváleny reformy v parlamentu a pak mohou být na řadě i další změny ve vládě.

Podle Johna tím premiér řekl, že nesplní svůj slib

„Řekli jsme, že k přijetí této nabídky nemáme mandát. Budeme se o tom bavit v předsednictvu i s našimi poslanci," komentovala informaci předsedkyně poslaneckého klubu VV Karolína Peake. Věci veřejné v reakci na Nečasův záměr, že teď nehodlá měnit ministry, přišly s tím, že se tak situace vrací do momentu, kdy odevzdaly ministerstvo vnitra a Radka Johna vystřídal Jan Kubice.

„Premiér nám v podstatě řekl, že nesplní slib, který dal nám i veřejnosti, že neprovede zásadní rekonstrukci vlády. Proto jsme mu řekli, že v takovém případě platí, že podle koaliční smlouvy nám patří ministerstvo vnitra," reagoval na to předseda VV Radek John. Nabídka křesla šéfa legislativní rady vlády je podle zdrojů z Věcí veřejných problematická a strana si není jista, zda by na ní měla kývnout.

K věci:

VV navrhly Johna zpět na vnitro. Překvapivé ohlasy: Ne, ne, ne 

Přichází "tvrdá ruka" John. Je konec s ústupky, varuje koalici 

Varování Nečasovi. Nátlakový potenciál exministrů Bárty a Johna vzroste 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …