Sazku asi zachrání Kellner. Půjčí jí až půl miliardy

02.06.2011 22:31

Ač se zdálo, že se nad loterijní společností už zavírají vody, trn z paty jí nakonec vytrhne jeden z nejbohatších Čechů. Petr Kellner.

Sazku asi zachrání Kellner. Půjčí jí až půl miliardy

Společnost Sazka, která je od pondělí v konkurzu, dostane finanční injekci. Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera jí totiž  poskytne úvěr až půl miliardy korun. Půjčku ve čtvrtek podle serveru iDNES.cz schválil věřitelský výbor loterijní firmy. Ta potřebuje okamžitě nejméně 200 milionů na zajištění provozu. 

Sazka je oficiálně v konkurzu 

Požadovaný obnos půjčí PPF Sazce ihned, zbytek dodá postupně podle potřeby.

Loterijní společnost potřebuje nutně 66 milionů na zaplacení správních poplatků, aby nepřišla o licenci na provozování loterií. Další finanční obnosy pak půjdou na výplatu výher, mezd zaměstnanců a zajištění běžného provozu. Splatnost úvěru je přitom dva roky.

Kellner přichází za pět minut dvanáct

"Podařilo se tak zajistit nezbytnou injekci, která může Sazku opět nastartovat a vrátit zpět do původní kondice tak, aby si získala zpět důvěru sázejících," sdělila serveru mluvčí Sazky Lenka Angelika Tichá.

Věřitelský výbor měl na výběr dokonce ze dvou na financování. Kromě PPF chtěla Sazce půjčit také firma Gladiolus ovládaná společnostmi Penta a E-Invest, které jsou spřízněné s generálním ředitelem Sazky Alešem Hušákem. Podle insolvenčního správce Cupky však byla nabídka Gladiolusu příliš obecná.

Gladiolus? Příliš obecný

"Nabídka ze strany společnosti Gladiolus podle právně ekonomických posudků nebyla konkrétní tak aby bylo možné ji považovat za relevantní a jednat o ní," vysvětlila výběr PPF ve čtvrtek Tichá.

Sledujeme téma Sazka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …