E-invest a Penta chtějí koupit celou Sazku za 3,5 miliardy korun

03.06.2011 14:20

Společnosti E-invest a Penta nabídly insolvenčnímu správci Josefovi Cupkovi za celou loterijní společnost Sazka okamžitě 3,5 miliardy Kč. ČTK o tom v pátek informovala místopředsedkyně E-Investu Tereza Bártová.

E-invest a Penta chtějí koupit celou Sazku za 3,5 miliardy korun

Sazka je od pondělí v konkurzu. Ve čtvrtek věřitelský výbor Sazky vybral nabídku na zajištění chodu firmy od společnosti Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera. Ta poskytne Sazce úvěr půl miliardy korun na běžný provoz.

E-invest a Penta nabízejí 3,5 miliardy korun za veškerá aktiva Sazky

"Společně s Pentou již čtyři měsíce usilujeme o uzavření strategického partnerství se společností Sazka s cílem využít synergické efekty spojení Sazky a sázkové kanceláře Fortuna a vytvořit tak "národního šampiona" v herním průmyslu. Za veškerá aktiva firmy, představující majetkovou podstatu, shromážděnou a zjištěnou správcem, nabízíme a jsme připraveni bezodkladně zaplatit 3,5 miliardy Kč," uvedla Bártová.

E-Invest jako jeden z významných insolvenčních věřitelů očekává, že ke zpeněžení majetkové podstaty Sazky dojde ve veřejné dražbě, tedy nejtransparentnějším možným způsobem, který by zároveň zajistil maximální výtěžek. E-Invest patří podnikateli Martinovi Ulčákovi. Skupina Penta vlastní Fortunu, která chystá spustit číselné loterie.

PPF a KKCG zatím svou nabídku tají

Skupina PPF, spolu se společností KKCG největší věřitel Sazky, zatím o své nabídce a konkrétní částce za převzetí loterijní části Sazky otevřeně mluvit nechce. "Můžou to být dvě miliardy, může to být více, může to být méně," řekl před týdnem v televizi Kamil Ziegler, manažer PPF, který stojí v čele takzvaného Sazka týmu.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena. Jejími akcionáři jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…