Garantem NERV pro veřejné finance se stane ekonom Sedláček

03.06.2011 15:38

Členové pracovní skupiny Národní ekonomické rady vlády (NERV) pro veřejné finance zvolili za garantem skupiny Tomáše Sedláčka. Nahradí zesnulého Eduarda Janotu. Sedláček v tajné volbě získal všechny hlasy. ČTK o tom v pátek informoval úřad vlády.

Garantem NERV pro veřejné finance se stane ekonom Sedláček

Zesnulého Eduarda Janotu nahradí ve funkci garant skupiny NERV pro veřejné finance ekonom Tomáš Sedláček. "Je to pro mne velká čest. Budu se snažit pokračovat v práci Edy Janoty, jakkoliv jeho odbornosti nedosahuji," uvedl ke svému zvolení Sedláček.

NERV bude dál pracovat na snížení zadlužování ČR

"Chceme být nadále vládě k dispozici ve snaze snížit zadlužování a udělat pořádek ve veřejných financích," doplnil.

Sedláček je hlavní makroekonom hospodářských strategií ČSOB. Je také přednášejícím na vysoké škole, publicistou, dlouholetým poradcem předních politiků a častým komentátorem v mediích.

NERV má v současnosti celkem pět pracovních skupin - veřejné finance, boj s korupcí, vztahy k EU, konkurenceschopnost a podpora podnikání, financování zdravotnictví.

Protikorupční skupina NERVu brzy zveřejní své výstupy

V nejbližší době zveřejní své výstupy protikorupční skupina a na konci června plánuje skupina pro veřejné finance uspořádat pracovní workshop. V červenci by měl NERV zveřejnit své výstupy v oblasti zdravotnictví, uvedl tajemník rady David Havlíček.

NERV byla ustavena v lednu 2009 jako odborný poradní a konzultační orgán tehdejší vlády premiéra Mirka Topolánka. Úkolem rady bylo hledání a návrhy receptů směřujících k udržení a zrychlení ekonomického růstu Česka. Současná vláda Petra Nečase začátkem loňského srpna činnost NERV obnovila.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…