Zeman si ve stáří vystačí s důchodem 14 tisíc měsíčně

03.06.2011 18:03

Miloš Zeman, bývalý premiér a důchodce z Vysočiny, tvrdí, že mu ve stáří stačí peníze z jeho starobní penze. Výnos z prodeje knih prý věnuje do vzdělání své dcery.

Zeman si ve stáří vystačí s důchodem 14 tisíc měsíčně

Zeman v rozhovoru pro MF Dnes prozrazuje, že po všech valorizacích pobírá 14 tisíc měsíčně. Prý ho to bohatě uživí. Příjem z honorářů za knihy, které vydal, investuje výhradně do vzdělání své dcery. Platí jí školné na střední škole.

Další kniha o politice nebude

Podle zjištění MF Dnes se ze Zemanovy knihy Jak jsme se mýlil v politice stal bestseller. Od jejího vydání v roce 2005 se jí prodalo 135 tisíc výtisků. Další kniha Vzestup a pád české sociální demokracie už tak úspěšná nebyla.

Zeman tvrdí, že už další knihu o politice nenapíše. „Mám dojem, že už jsem řekl všechno a nevidím důvod, proč bych se opakoval," myslí si. Rád by ale napsal knihu Umění stárnout. Nakladatelé ale „tuto něžnou výzvu" nevyslyšeli.

Bývalý premiér je v současnosti čestným předsedou Strany práv občanů. Strana ho chce za dva roky navrhnout na prezidenta. Zeman by o tom uvažoval, jen pokud by byla zavedena přímá volby a pokud by se pod petici za jeho zvolení podepsalo dostatek lidí. Prý je to stále jen teoretická konstrukce.

Od ČSSD mě odloučilo narůstající kmotrovství

V rozhovoru pro MF Dnes také hovořil o svém vztahu k prezidentovi Václavu Klausovi. Prý se vzájemně respektují. Jejich rozpory v 90. letech prý byly nafouknutou mediální bublinou. Dnes je navzájem sbližuje společný pohled na osud jejich stran po odchodu z funkcí předsedů.

„Naše odloučení od našich stran mělo společnou příčinu. Použil bych mediálně atraktivního termínu, a sice narůstající kmotrovství," řekl Zeman.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…