Svoboda si posvítí na kauzu Key Investments

05.06.2011 22:48

Kauza Key Investments nebude zametena pod koberec, slibuje pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Chce důkladně prověřit zejména investice, které firmě svěřily jednotlivé městské části.

Svoboda si posvítí na kauzu Key Investments

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) chce nechat prověřit okolnosti, za kterých tři pražské městské části investovaly stovky milionů korun u společnosti Key Investments. Uvedl to v nedělních Otázkách Václava Moravce. Pokud se prokáže pochybení, chce požadovat vyvození osobní zodpovědnosti.

SLEDUJEME téma: Key Investments

Firmě Key Investments svěřily Praha 6, 10 a 13 dohromady více než 600 milionů korun. Praha 13 dostala zpět asi 100 milionů korun, Praha 10 pak 213.800 korun.

V Praze 6, kde Key Investments spravovala i peníze městské firmy Sneo, podklady už nyní zkoumají právníci. Praha 10 už dříve podala na firmu trestní oznámení, podezírá ji ze spáchání trestných činů porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti. KI nedávno změnila předmět podnikání a ukončila činnost obchodníka s cennými papíry. 

Výsledky už v červnu

"Nejsou to soukromé peníze, které je možné investovat do rizikových fondů. Bude mě zajímat, jaká byla situace v okamžiku, kdy tam peníze byly vkládány," řekl v pořadu Svoboda. Primátor doufá, že výsledek bude mít do konce června. 

Pokud bude prokázáno pochybení, bude primátor chtít, aby konkrétní lidé vyvodili osobní zodpovědnost. Ve vedení radnic v době, kdy byly peníze společnosti KI svěřeny, stál například současný ministr životního prostředí Tomáš Chalupa, poslanec a starosta Prahy 13 David Vodrážka nebo místostarosta Prahy 10 Vladimír Lipovský (všichni ODS). 

Více čtěte:

  • Ztracené peníze a ministr Chalupa: ODS namáčí Kalouska

  • TOP 09: Kauza Key Investments má své viníky

  • Foto: Hans Štembera 

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

    Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

    Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

    9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

    Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …