Bárta už zpět do byznysu nemůže. Nebrali by mě, říká

05.06.2011 20:53

Po třech letech od zveřejnění nahrávky, na níž Vít Bárta hovořil o provázání politiky a byznysu, nemá ani ministerstvo, ani firmu. Návrat do podnikatelské sféry si přitom dokáže představit jen velmi stěží.

Bárta už zpět do byznysu nemůže. Nebrali by mě, říká

Bývalý šéf dopravy a neformální lídr Věcí veřejných Vít Bárta přišel kvůli svému politickému angažmá o možnost vrátit se k byznysu.

"Nedokážu si představit, že se k podnikání ještě vrátím," uvedl pro server Aktuálně.cz. Pokud by se tak stalo, podnikatelé by jej prý už zřejmě nebrali jako partnera, ale jako politika.

TÉMA: Vládní krize

Server připomíná, že na záznamu ze schůze manažerů ABL pořízené v roce 2008 Bárta prohlásil, že politická a ekonomická moc splývá. Pokud ale do Věcí veřejných skutečně vstupoval s obchodním záměrem, plán mu prý příliš nevyšel.

Ani firma, ani resort

Přišel totiž nejen o svou firmu, jejíž vedení delegoval na svého bratra Matěje, ale i o ministerstvo. Ve vrcholných patrech politiky se sice drží, vzhledem ke skandálům, které se kolem jeho osoby rozvířily, je však považován za kontroverzní postavu.

Polčák k jednání o vládě: do úterka nic. Bárta možná navštíví psychiatra

Bártovo angažmá v politice  navíc ABL nic nepřineslo. Server Aktuálně.cz  prošel veřejné zakázky posledních let. Z nich vyplynulo, že z pohledu Bártovy někdejší firmy vládnutí Věcí veřejných nic významného nepřineslo.

Ze čtyř ministerstev jen dvě

Věci veřejné  vstoupily do vlády loni v červenci. Získaly čtyři ministerstva, v posledních dvou měsících ale o dvě z nich přišly. Kvůli zveřejněným nahrávkám a korupčním i jiným aférám, které se kolem partaje rozvířily, její preference  propadly na úroveň neparlamentních stran.

V neděli večer se opět schází K9, která má jednat zejména o personálních podmínkách daných touto stranou. Pokud Véčkám zbylé dvě koaliční strany neustoupí, hrozí pád koaliční vlády.

Dále k věci:
Véčka křičí jako dítě, které si rozšlapalo hračku, soudí Gazdík
Opoziční politici mají z Bárty a Nečase legraci. Jen aby zůstali u moci
Pako je i vědro pro krávy. Šťastný z ODS si ale připadá jako vůl

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…