Ministr Dobeš vrací úder Liškovi: Nic velkého jste nedokázal

06.06.2011 8:55

Ke dni dětí popřál školákům předseda Strany zelených a bývalý ministr školství Ondřej Liška, aby brzy dostali nového ministra školství. Dobeš se proti Liškovu výpadu razantně ohradil. Jeho předchůdce se prý ve funkci nijak nepředvedl a teď jen populisticky křičí.

Ministr Dobeš vrací úder Liškovi: Nic velkého jste nedokázal

Přestřelka mezi bývalým ministrem školství Liškou a současným šéfem resortu Dobešem pokračuje. Po sobotním prohlášení Lišky, že Dobeš zanedbává romské děti přichází pádná ministrova odpověď. Jeho komentář přináší dnešní deník Právo.

Související: Liška (SZ): Co přát (nejen romským) dětem k svátku? Nového ministra.

„Za deset měsíců, kdy jsem ve funkci ministra, jsem stabilizoval odbor speciálního vzdělávání, připravil novely tří vyhlášek týkajících se znevýhodněných žáků, které na ministerstvu ležely ještě za kolegy Lišky, a novelu zákona o výkonu ústavní výchovy," brání se Dobeš, přičemž svého předchůdce ve funkci obviňuje z toho, že sahá toliko k populistickým heslům.

Sociálně vyloučené děti přijdou na 16 miliard ročně

Liška také tvrdí, že náklady způsobené sociálním vyloučením pro český rozpočet vyčíslila Světová banka na 16 miliard korun ročně. Kroky současného ministerstva školství vedoucí k zakonzervování, ne-li prohloubení tohoto stavu, budou nutně znamenat pokračování, případně zvýšení těchto nemalých výdajů. A to v době pokračujících snah o šetření není dobrá zpráva pro nikoho z nás. Nejhorší je však pro děti, které se každým dnem rodí do prostředí českých ghet.

Dále čtěte: Marksová-Tominová (ČSSD): Ministr Dobeš by měl rezignovat

Dobeš ovšem vzkazuje, že mediální výstupy svého předchůdce hodnotí jako výstupy ve stylu „po bitvě je každý generál, když byl ale ve funkci, tak prý Liška nic významnějšího nedokázal. „Pane bývalý kolego, neberte si romy za rukojmí, nestojí o to," vzkazuje v závěru Liškovi ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …