Zubaři hrozí: Za plombu vydáte peníze na ruku

06.06.2011 13:11

Pokud vláda nevyřadí plomby z úhrad zdravotního pojištění, zubaři vypoví smlouvy a budou chtít peníze na ruku od pacientů. Ministr v této souvislosti upozorňuje, že lidé vydávají mnohem více peněz za alkohol a cigarety, než za pověstné poplatky.

Zubaři hrozí: Za plombu vydáte peníze na ruku

Premiér Petr Nečas (ODS) přijme prezidenta České stomatologické komory (ČSK) Pavla Chrze. Pokud vláda nevyřadí plomby z úhrad zdravotního pojištění, chce podle ČSK část zubařů vypovědět smlouvy s pojišťovnami a vybírat od pacientů v hotovosti.

Za alkohol a cigarety zaplatíte mnohem víc než za poplatky

Úhrada za plomby se stala poznávacím znamením reformy ministra Leoše Hegera (TOP09) stejně jako bylo třicet korun za návštěvu lékaře a položku na receptu symbolem reformy jeho předchůdce Tomáše Julínka (ODS). Heger ovšem tvrdě narazil a peníze, se kterými počítal, nejspíš bude muset najít jinde.

V této souvislosti stojí za zmínku, že se občané na jedné straně bouří proti poplatkům ve zdravotnictví, ale na druhé straně investují mnohonásobně více peněz do nákupu cigaret či alkoholu. Ministr Heger na to upozornil na konferenci k perspektivám českého zdravotnictví ve 21. Století, jenž minulý týden proběhla v Hradci Králové.

Dále čtěte:
Zubaři chtějí, aby si lidé plomby platili. Heger facku nedostal
Volfová (Suverenita): Platbou za plomby TOP09 porušuje Ústavu ČR
Rath (ČSSD): Standardní plomby by měly hradit pojišťovny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…