Skanska zařadila zpátečku. Po žalobě nyní státu nabízí smír

07.06.2011 14:20

Stavební společnost Skanska plánuje stáhnout žalobu na ministerstvo dopravy, v níž za poškození dobrého jména požaduje 50 milionů korun, informuje iHNED.cz. Spor vyvolal postup exministra dopravy Víta Bárty, který nechal podél dálnic umístit cedule o nekvalitně odvedené práci firmy.

Skanska zařadila zpátečku. Po žalobě nyní státu nabízí smír

Stavební společnost Skanska se chce vyhnout medializaci, a tak přišla s nabídkou smíru. Tím by měl skončit spor o „Bártovy cedule", informuje iHNED.cz. Skanska chtěla nejdřív po státu 50 milionů za poškození dobrého jména, protože o ní, dnes už exministr dopravy, Vít Bárta tvrdil, že staví nekvalitně.

Bývalý ministr dopravy Bárty začal veřejně oznamovat, že firma staví nekvalitně a na úseky některých silnic a dálnic nechal prostředictvím Ředitelství silnic a dálnic postavit cedule „Zde stavěla Skanska" a „Musíme to opravit". Soud předběžným opatřením později nařídil tyto cedule od dálníc a některých silnic odstranit.

Skanska chce standardní postup

Nyní Skanska nabízí státu smír. „Předpokládáme, že se se státem dohodneme na stažení žaloby poté, co vyřešíme všechny kauzy," připustil šéf Skansky Dan Ťok. Podle něj je pro firmu prioritní, aby místo medializace sporů ve všech sporných případech zahájila klasické reklamační řízení. „Chceme, aby se vše řešilo standardně, řádným reklamačním řízením," dodal.

K věci:

Bárta vs. Skanska. "Cedule hanby" mají být všude 

Foto: dalnice.icCZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…