Šťastný ke zdravotnické reformě: Vláda se nezhroutí na skluzu tří týdnů

08.06.2011 19:28

Středeční Interview ČT24 se zabývalo vnitrostranickou situací ODS a také zdravotnickou reformou. Hostem byl Boris Šťastný, poslanec ODS a předseda Výboru pro zdravotnictví v Poslanecké sněmovně.

Šťastný ke zdravotnické reformě: Vláda se nezhroutí na skluzu tří týdnů

Spojenců bývalého předsedy poslaneckého klubu ODS Petra Tluchoře už je ve straně jen málo. Jejich postoj prý byl legitimní, ale Šťastný ho neschvaluje. Podle něj se jednalo o házení klacků pod nohy premiéra Petra Nečase (ODS).

„Já jsem Petra Tluchoře poznal jako nesmírně pracovitého člověka, který vždy pracoval ve prospěch ODS. Nezaznamenal jsem, že by více lidí sdílelo jeho názor," tvrdí Šťastný. Vyloučil tím existenci tzv. tluchořovské kliky.

Podle Šťastného má Petr Nečas velmi silnou podporu uvnitř ODS a vládne velmi silné většině 118 hlasů.

Amalgámové plomby si nebudou platit sami pacienti

„Bylo by zničující, kdyby se amalgámové plomby staly symbolem zdravotnické reformy obdobně jako tomu bylo dříve u poplatků u lékaře," myslí si Šťastný.

Připomněl, že jediný, kdo toto navrhoval, byla TOP 09. ODS a VV to neměly ve svém programu.

Šťastnému vadí, že zubaři tak vehementně vystoupili proti tomu, aby vláda nadále hradila pacientům plomby. Pohrozili tím, že pojišťovnám vypoví smlouvy a od pacientů budou vybírat hotovost.

„Mělo by se to řešit tak, že ke stolu zasednou ministerští úředníci a zástupci úřadů. Pokusíme se vyjít stomatologům vstříc," slíbil Šťastný.

Zpoždění zdravotnické reformy nepoloží vládu

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) se zpozdil s předložením tří klíčových reformních zákonů. Na úpravu některých pasáží budou potřeba tři týdny. Šťastný tvrdí, že se vláda nezhroutí na skluzu tří týdnů.

„To, co každý z nás dnes dostává ze systému zdravotního pojištění, zůstane i po přijetí reformy. Na druhou stranu lidi budou mít možnost legálně si zaplatit za lepší klouby, čočky a další," obhajuje Šťastný reformy.

Související:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …