Nový šéf ČT by mohl být vybrán do konce srpna, míní Baumruk

08.06.2011 23:29

Generální ředitel České televize Jiří Janeček ve středu oznámil, že rezignuje na svou funkci. V pořadu Události, komentáře o tom přišli diskutovat předseda Rady České televize Jiří Baumruk a šéfredaktor serveru DigiZone.cz Jan Potůček.

Nový šéf ČT by mohl být vybrán do konce srpna, míní Baumruk

Baumruk potvrdil, že Janeček má zdravotní problémy, přesto ho Janečkovo rozhodnutí překvapilo.

„Kdybych to měl stručně shrnout, tak je tam za těch osm let více pozitivního. Stabilizace financí není málo. Do dneška je vyrovnaný rozpočet," chválí Baumruk ředitele Janečka. K výčtu doplnil ještě digitalizaci vysílání nebo rozvoj zpravodajské stanice ČT24.

Novým šéfem ČT by mohl být bývalý ředitel Novy Dvořák

Potůček přišel s názorem, že novým generálním ředitelem by se mohl stát Petr Dvořák, který dříve šéfoval televizi Nova.

„Dvořák se začal objevovat na různých mediálních konferencích. Dělá vše proto, aby byl vidět. V několika rozhovorech řekl, že by měl zájem o místo generálního ředitele ČT," vysvětluje Potůček.

„Musí to být člověk, který má schopnost manažerského řízení. Je to jedna z nejtěžších funkcí. Vybrat nového generálního ředitele by se mělo podařit do konce srpna," tvrdí Baumruk.

Bobovize už znovu nebude 

„Já bych nepředjímal. Počkejme, zda Rada ČT vypíše tendr a jaké tam budou podmínky. Pokud budou rozumné, tak proč ne? Ale je potřeba vyčkat, kdy a jak bude ten tendr vypsán," vyjádřil se Dvořák v rozhovoru pro Lidové noviny.

Další možnou kandidátkou na generálního ředitele by se mohla stát Jana Bobošíková. Ta to ale vyloučila.

"V žádném případě se výběrového řízení účastnit nebudu. Založila jsem politickou stranu, za jejíž členy i voliče cítím zodpovědnost. Za stávajícího rozložení politických sil a způsobu volby ředitele ČT je navíc zřejmé, že do čela televize může být zvolena jen loutka," řekla Bobošíková pro Týden.cz.

Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…