Fejk má rok na odvedení dobré práce, jinak ho vyhodíme, řekl ředitel ČD

10.06.2011 10:36

Generální ředitel Českých drah Petr Žaluda zaměstnal bývalého ředitele pražské zoo Petra Fejka jako ombudsmana. Fejk dohlíží na kvalitu služeb za 270 tisíc měsíčně. Platové podmínky prý odpovídají jeho práci. Politici z opozice ale i premiér Petr Nečas (ODS) ale požadují prošetření.

Fejk má rok na odvedení dobré práce, jinak ho vyhodíme, řekl ředitel ČD

Českým drahám nedávno začalo dařit. Investuje se do obnovy vozového parku, přibývají cestující a rostou tržby. Žaluda by měl vysvětlit, proč vytvořil tak dobře placené místo právě pro Fejka.

Fejk má rok na odvedení dobré práce, jinak půjde pryč

„Chci od něj to samé, co dělal v zoologické zahradě. Deset let dělal dobře svou práci, přitáhl do zoologické nové návštěvníky, měl dobré nápady. V ZOO také nikdo po pár měsících nečekal nějaké zázračné výsledky," řekl Žaluda Hospodářským novinám.

Práce ombudsmana Fejka se bude hodnotit za rok. Pokud se mu podaří přitáhnout cestující a zlepšit kvalitu služeb, bude prý jeho práce k nezaplacení. V opačném případě dostane vyhazov.

Pozice ombudsmana byla vytvořena až po přijetí Fejka do Českých drah. Spekuluje se o tom, že bývalého ředitele ZOO doporučil Vít Bárta. Údajně kvůli pozdější politické kariéře Petra Fejka.

Plat odpovídá Fejkově práci

Bárta navíc Fejka sám představil jako posilu ČD. To bylo v době, kdy byl Bárta ještě ministrem dopravy. Žaluda se ale odmítá vyjádřit, kdo mu Fejka doporučil.

Mezitím došlo k zveřejnění výše Fejkova platu, který následně začali kritizovat politici.

Podle ředitele ČD Žaludy ale Fejkův plat odpovídá jeho práci. Aby něco prosadil, potřebuje mít funkci s velkou váhou. Fejk také podléhá přímo představenstvu ČD a stojí mimo marketingové oddělení i mimo oddělení péče o zákazníky.

Související:

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…