ČSSD: V Litoměřicích se zase velrybařilo. Za tři stovky

10.06.2011 14:52

Severočeská ČSSD zaznamenala další pokus o velrybaření neboli nabírání černých duší. Tentokrát se mělo o vstup do strany pokusit 36 lidí vybavených falešnými přihláškami. Za vstup měli údajně obdržet 300 korun, pokus jim ale nevyšel. Informoval o tom server Novinky.cz.

ČSSD: V Litoměřicích se zase velrybařilo. Za tři stovky

Velrybářství má na Ústecku skutečně tradici, kterou jen tak nelze vykořenit, zdá se po čtvrteční schůzi litoměřické buňky ČSSD. Nabírání černých duší, které měly řízeným hlasováním vytvořit převahu té či oné stranické frakci, trápilo ale v minulosti nejen ČSSD. V této straně a konkrétně Ústeckém regionu je ale tzv. velrybářství nejviditelnější. Ze snahy nabírat černé duše, aby zajistil dostatečnou podporu v kraji pro sebe a svého přítele Jiřího Paroubka bývá protistranou obviňován zejména bývalý krajský lídr strany Petr Benda.

Falešné formuláře...

Pokus o nabrání 36 nových členů stranické buňky mělo, jak informuje právo, tentokrát značně bizarní průběh. Litoměřická ČSSD schůzovala na lodi Porta Bohemica, když přišla nečekaná návštěva. "Nedlouho po zahájení této schůze se po nábřeží přihrnula skupina lidí a její mluvčí, ten se dožadoval vstupu na tuto schůzi s tím, že se jdou přihlásit do ČSSD. Třímal v ruce štos přihlášek. Pak jsme zjistili, že ty přihlášky jsou jen ofocené, nejsou originální," popsal Právu nezvyklý ruch okolo stranické schůze šéf krajské kontrolní komise ČSSD Petr Jakubec.

Čtěte také:
Poserové, kteří lžou, říká Dimun o vedení chomutovské ČSSD

Jakubec se měl podle Práva okamžitě vrátit na schůzi a protestovat proti takovému způsobu přijetí. Ten je svým způsobem unikátní i na malebné město pod Střekovem. Jak ParlamentníListy.cz před časem informoval zdroj blízký vedení ČSSD v Ústeckém kraji, tzv. velrybáři totiž musí obcházet stranické bariéry proti účelovým náborům nových členů, spočívající mimo jiné v přesné evidenci každého přihláškového formuláře, který místní buňky strany obdrží. "Někteří ale mají ty formuláře uschované doma z dřívejška, takže konkrétně toto je trochu neúčinné," uvedl zdroj.

...a sdílná kořist

Vůdce celé 36 členné skupiny, která ve čtvrtek večer zatoužila vstoupit do řad sociální demokracie, měl navíc podle Jakubce okamžitě přiznat barvu. "Když jsem se ho ptal, co ho vede k tomu, že se ta jeho skupina chce hromadně přihlásit do ČSSD, tak mi odpověděl, že jsou k tomu motivováni tím, že jim bylo slíbeno za vstup do ČSSD 300 korun," řekl Jakubec Právu. Skupina tak nebyla na loď Porta Bohemica vůbec vpuštěna a její členové odešli domů s nepořízenou.

"Já opravdu nevím, co na to říct, to už je směšné. Nebudu to komentovat, já to už jen sleduji, reagoval pro ParlamentníListy.cz bývalá krajský lídr Benda. Situace, která nyní na Ústecku panuje, jej velice mrzí a podobné ohlasy má i od spolustraníků, řekl ParlamentnímListům.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …