Do stávky jdou i mladí socialisté. Vláda prý pohrdá demokracií

10.06.2011 19:44

Proti reformním plánům vlády premiéra Petra Nečase (ODS) se přidali i zástupci Mladých sociálních demokratů. Nejen, že se přidali ke stávce, plánují být ještě akčnější. Chystají se totiž seznamovat veřejnost s důvody, které k ní vedly.

Do stávky jdou i mladí socialisté. Vláda prý pohrdá demokracií

Pondělní masivní stávku dopravců, která ochromí provoz ve všech větších městech, podpořili po zástupcích ČSSD i Mladí sociální demokraté. Ti ji považují za "plně legitimní." Chápou prý důvody, které odbory k jejímu vyhlášení vedly. A budou se prý i snažit je vysvětlit občanům.

Viník je jen jeden. Vláda

"Viníkem stávky totiž nejsou odbory, ani opozice. Současná vláda nepřipouští širší debatu nad novými zákony, které mají utvářet život občanů ČR po dalších mnoho let a desetiletí," uvedli mladí sociální demokraté v pátečním prohlášení. Za situaci, která vedla až ke stávce, podle nich totiž může výhradně současný kabinet.

Statutární místopředseda Mladých sociálních demokratů Petr Šelepa zdůrazňuje, že stávku je nutné vnímat komplexněji než jen jako protest dopravních odborů.

Vládo, probuď se

"Vláda by si díky ní měla uvědomit obecné rozladění, které vůči ní ve společnosti panuje," uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Odbory podle něho totiž neprotestují jen samy za sebe. "Bojují i za drobné živnostníky, další zaměstnance...vlastně všechny občany," dodal Šelepa. Centrála jeho sdružení prý stávku podpoří tím, že svým členům, kteří jsou zaregistrováni jako zaměstnanci dopravy, doporučí, aby se protestu zúčastnili. Vládě je prý totiž třeba dát jasný signál nespokojenosti

SLEDUJEME téma stávka  

"Vláda pohrdající demokratickými principy je tak jediným viníkem komplikací, které z oprávněných protestů občanů proti ní vyplynou," osočili Nečasův koaliční projekt zástupci mladých socialistů.

Reformy jsou na nic

Reformy současné vlády prý považují za "nepromyšlené, nekoncepční a neprovázané."  Reformy jsou podle nich prováděny bez konzultace s širší odbornou veřejností, neexistují pak ani analýzy jejich dopadů na různé resorty.

Proto se mladí sociální demokraté a všichni jejich členové, kteří jsou v zaměstnaneckém poměru k dopravcům, ke stávce přidají. Alespoň to slíbili ve svém pátečním prohlášení.

Psali jsme:
Odbory politicky vydírají, tvrdí Klaus
Odborový šéf: Budeme stávkovat, dokud vláda nepadne
Stávka je tady. V pondělí bude stát celá republika

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…