Paroubek k zákazu stávky: Šok, rozhodnutí třídní justice

11.06.2011 16:06

Pondělní stávku v dopravě zrušil městský soud v Praze. Odbory v tuto chvíli nechali své právníky přezkoumat rozhodnutí soudu. Ale už teď se nechaly slyšet, že do stávky půjdou, jak řekl Bohumír Dufek, šéf Asociace samostatných odborů. Podporu mají odbory i od bývalého premiéra ČR Jiřího Paroubka.

Paroubek k zákazu stávky: Šok, rozhodnutí třídní justice

Expředseda ČSSD k rozhodnutí soudu pro ParlamentníListy.cz řekl: „Jsem naprosto šokovaný a obávám se, že toto bude impulsem k vyvolání skutečné občanské neposlušnosti v zemi. Je to naprosto skandální rozhodnutí třídní justice, které šlape po základních demokratických principech země. To ve vyspělých zemích nemá obdoby."

Kalousek: Odbory jsou trestně odpovědné
I ministr financí Miroslav Kalousek tvrdí, že to, co se děje, nemá dosud obdoby. Na mysli má však vyjádření odborů, že hodlají porušit soudní rozhodnutí. „Je to čistě otázka, zda zákony téhle země platí pro každého. Je to stejné, jako kdyby vláda nebrala v potaz rozhodnutí Ústavního soudu o zrušení novely zákona o stavebním spoření. Pokud odbory poruší rozhodnutí soudu, musí pak nést trestní důsledky," řekl ministr pro ParlamentníListy.cz.

Soud zakázal stávku. Kalousek: Stávkujte a budete trestáni

Soud rozhodl, že odbory nejen, že nesmí blokovat silnice a vstoupit v pondělí do stávky, nesmí ani stávku dále propagovat a vyzývat k ní. V případě, že ke stávce dojde, bude vláda odbory žalovat o náhradu škod a totéž doporučuje i soukromým subjektům, kterým by mohly také vzniknout případné škody.

SLEDUJEME téma stávka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Matěj Pálka

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…