Novinka: Ke stávkujícím se přidají i další pošťáci

13.06.2011 12:08

Část těch, kteří přepravují obyvatelům Česka poštu, budou možná také stávkovat. Již minulý týden se k připravovanému protestu připojili řidiči ze Základní organizace OSD přepravy a dopravy České pošty, která má řádově desítky až stovky členů. Dnes o sobě dalo vědět odborové sdružení zaměstnanců České pošty nazvané SOS-21.

Novinka: Ke stávkujícím se přidají i další pošťáci

Odboráři pošty ze sdružení SOS-21 se chtějí prý plně zapojit do čtvrteční stávky v dopravě. Informoval o tom předseda SOS-21 Petr Pohl.

„Tato stávka není zaměřena proti zaměstnavateli, ale proti navrhovaným vládním reformám, odchod do důchodu v 70 letech, zvyšování poplatků za zdravotní péči a zrušení zaměstnaneckých benefitů," vysvětlil Pohl v prohlášení, v němž ke stávce vyzval členy odborů i další zaměstnance pošty.

Dosud měly na poště protestovat jen dopravní odbory. SOS-21 sdružuje několik desítek až stovku zaměstnanců podniku, převážně v oblasti přepravy, informovala ČTK s tím, že pošta je s 36 tisíci pracovníky největším zaměstnavatelem v zemi.

SLEDUJEME téma stávka 
    

Naopak největší odborové sdružení na poště, Poštovní podnikový koordinační odborový výbor (PPKO) s více než 15 tisíci členy, s důvody stávky sice souhlasí, ale podle předsedy Karla Koukala se k ní nepřipojí.

Část zásilek dopravili o víkendu

Pošta podle mluvčího Iva Mravinace rozhodne o konkrétních opatřeních pro zajištění provozu v úterý. Na původně ohlášený pondělní termín stávky se připravovala tak, že velkou část zásilek dopravila do poboček s předstihem již během víkendu.

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …