Kočí tvrdí, že se u véček připravuje další puč

14.06.2011 8:47

Ve Věcech veřejných se podle jejích bývalých poslanců schyluje k dalšímu puči. Rozpory by podle informací Kristýny Kočí, Jaroslava Škárky a Stanislava Humla měla tentokrát způsobit předsedkyně poslanců VV Karolína Peake spolu s dalšími devíti poslanci. S těmi by Peake měla opustit stranu a následně vytvořit vlastní poslanecký klub. Místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová jakékoli spekulace o odchodu poslanců odmítá.

Kočí tvrdí, že se u véček připravuje další puč

O této možnosti se přitom ve stranických kuloárech již otevřeně diskutuje. Jedná se údajně o iniciativu zpovzdálí řízenou Vítem Bártou, která má pochybovačnou veřejnost i některé poslance strany přesvědčit o tom, že se strana definitivně očistila.

Strana zbavená zkompromitovaných poslanců by pak snadněji přesvědčila koaliční partnery, aby jim dali zpět čtvrté ministerské křeslo. Otevřeně však o tomto krizovém scénáři promluvili pouze bývalí členové strany.

SLEDUJEME témata: Nahrávka Kočí a Vládní krize  

Podle Kočí Bárta plánoval rozštěp strany již v létě

Podle poslankyně Kočí by tato Bártova hra měla Véčkaře přivést k získání křesla ministra spravedlnosti. „Má se dokonce jednat o tom, že se Karolína Peake utrhne z vlivu Bárty a odvede z něj poslance," řekla MF Dnes Kočí. Dodává, že podobný scénář Bárta zvažoval již loni v létě. Tenkrát prý Bárta dokonce navrhoval rozdělení strany na pravicové a levicové křídlo.

"Co vám mám na podobné spekulace, které navíc šíří Kočí, odpovídat? Snad jen, že v duchu sekty, kterou podle vás jsme, ho (asi myšlen Bárta) rituálně upálíme a přikládat budeme výtisky MF Dnes," zavrhuje v deníku tyto dohady místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová. Podle poslance Viktora Paggia už strana navíc Bártův vliv omezila.

Psali jsme:
Koalice začala na přání VV pracovat na dodatku ke smlouvě 
Peake (VV): Nedůvěra vůči nám je částečně oprávněná 
SANEP: Lidovci míří zpět do sněmovny, vystřídali by tam VV 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…