Předseda Senátu: Klaus by měl být spíše vyjednavačem

14.06.2011 13:18

Předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD již včera médiím řekl, že odboráři by měli být více razantnější. V rozhovoru pro Český rozhlas pak vysvětlil proč.

Předseda Senátu: Klaus by měl být spíše vyjednavačem

„Akce by měly být razantnější, protože reformy, které se připravují, jsou tak vážné, že kdyby byly provedeny, tak pravděpodobně se budou těžce napravovat a některé ani napravit nepůjdou. Navíc způsob, jak se vláda k odborům postavila, že si je pozve na jednání a najednou jim předá rozhodnutí soudu, a to bylo jasně zinscenováno, je podle mě provokace," prohlásil Štěch v rozhovoru pro rozhlas.

Prý jej popudilo prohlášení prezidenta Václava Klause, který odbory zkritizoval a vládě poradil, aby proti chystané stávce postupovala rezolutněji a třeba i přešla do protiútoku.

„Pan prezident by toho neměl vstupovat a když do toho vstoupí, tak by se měl pokusit být spíše jakýmsi vyjednavačem, anebo říci nějaké stanovisko, které by mohlo být kompromisem. To ale neudělal. Naopak řekl, že považuje demokracii za křehkou, a já mám pocit, že na tu křehkou demokracii hází kameny," řekl Štěch s tím, že to se Klausovi nepovedlo.

Chtějí si stěžovat na Mezinárodní konferenci práce v Ženevě

Předseda Senátu je navíc znechucený i samotným postupem pražského Městského soudu.

SLEDUJEME téma: STÁVKA

„Provázání vlády s justicí se tady naprosto prokázalo. A mám osobně obavu, že soudce, který rozhodnutí provedl, by se mohl objevit jako jeden z kandidátů na ústavního soudce," poznamenal.

Odbory podají proti rozhodnutí soudu odvolání a na postup vlády si chtějí stěžovat na Mezinárodní konferenci práce v Ženevě.

„Pokud by se ukázalo, že soud postupoval v rozporu s českou i mezinárodní legislativou, tak bychom se dostali na takzvanou černou listinu. Tam jsou země jako Barma, Bělorusko a Severní Korea. A to by nebyla dobrá vizitka," dodal k tomu Štěch.

Psali jsme:
Klaus rozpálil odboráře Duška. Čtěte necenzurovaná slova
Odboráři se chovají jak teroristé, zlobí se právník Benda. Pravice kýve
Poslanci ODS někdo hrozí likvidací. Za to, co řekl o odborářích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…