Kocáb přijel uklidňovat Romy do Přerova: DSSS na vás nezaútočí

14.06.2011 15:37

Bývalý ministr pro lidská práva Michael Kocáb zamířil stejně jako před dvěma roky do Přerova. I když už ne jako člen vlády přijel uklidňovat místní Romy před pochodem krajně pravicové Dělnické strany sociální spravedlnosti, informuje Deník.cz.

Kocáb přijel uklidňovat Romy do Přerova: DSSS na vás nezaútočí

Se stejným záměrem jako v době, kdy měl jako člen vlády na starosti lidská práva a národnostní menšiny, přijel do Přerova exministr Michael Kocáb. Před blížícím se pochodem krajně pravicové Dělnické strany sociální spravedlnosti chtěl uklidňovat místní Romy a v doprovodu zástupců neziskových organizací jim vyjádřil svou podporu. Radikálové si naplánovali pochod ulicemi Přerova na sobotu 25. června, uvádí Deník.cz.

„Na jednání v Přerově jsem chtěl nasát atmosféru pozitivní spolupráce města, policie i neziskových organizací. Základní myšlenkou mé návštěvy bylo uklidnit Romy, že na ně Dělnická strana sociální spravedlnosti nezaútočí. Pokud by se je pokoušela k něčemu vyprovokovat, tak je to na dlouhou dobu její poslední útok," ujistil Kocáb, který dal už před dvěma roky, kdy městem naposledy prošel pochod radikálů, jasně najevo, co si o podobných projevech myslí.

S pochodem má kontrastovat pokojné shromáždění místních

Ještě před návštěvou Michaela Kocába v sociálně vyloučených lokalitách se uskutečnila informativní schůzka v budově přerovského magistrátu ve Smetanově ulici, které se zúčastnili zástupci policie, vládní Agentury pro sociální začleňování, organizace Člověk v tísni a dostavily se na ni asi dvě desítky místních Romů.

„Přišli jsme místním Romům pravdivě a jednoduše sdělit informaci o tom, že je policie ochrání. V den pochodu se uskuteční pokojné shromáždění místních obyvatel, na němž můžou vyjádřit svůj názor. Napětí v ohrožených lidech se tak přenese na rozumnou formu protestu, která nebude kolidovat se zákonem," uvedl Martin Navrátil z vládní Agentury pro sociální začleňování.

K věci:

Byl jsem důležitý, dušuje se Kocáb. Kvůli mně jste v EU 

Starosta Bydžova je rozčílen: Liška a Kocáb si na nás dělají kariéru 

Mistr odcházení Kocáb: Jednou nohou ze dveří, ale druhou uvnitř 

Foto: Hans Štembera

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…