Bobošíková doufá, že nepoteče krev. Je ale proti zločinným reformám

15.06.2011 22:13

Chystaná čtvrteční stávka má podporu nejen opozice, ale i stran, které nejsou zastoupeny ve sněmovně. Představitele těchto politických stran mají k vládním reformám, nebo k jejím mnohým částem výhrady. Rozhodně však nejsou zastánci blokády komunikací. Například Jana Bobošíková, řekla, že se stávkou souhlasí, ale s blokádami ne. A věří, že stávka nepřeroste v pouliční nepokoje a násilnosti. Podobný názor ohleně blokády silnic mají i představitelé dalších menších stran.

Bobošíková doufá, že nepoteče krev. Je ale proti zločinným reformám

Stávka ano - blokády ne. V tom se shodují představitelé nejsilnějších stran, které nemají zastoupení v Poslanecké sněmovně. S nespokojeností odborářů, s vládními reformami souhlasí, podporují i jejich stávku, protože se jedná o krok garantovaný Ústavou ČR. Pro blokování silnic však velké porozumění nemají.

Psali jsme:
Pár hodin do stávky. Už víme, o co odborům skutečně jde
SLEDUJEME téma: STÁVKA

Suverenita podporuje ústavní kroky proti vládě

Suverenita - blok Jany Bobošíkové stávku podporuje. „Já bych jen naši podporu rozdělila. Samozřejmě stávku považujeme za legitimní prostředek a souhlasíme s ní. Druhá věc je, že se mi nelíbí blokády a další jevy, které by mohly stávku doprovázet. Doufám a věřím, že stávka nepřeroste v nějaké kravé nepokoje a násilnosti. V televizi to kdysi také začalo nepokoji a pak se tomu začalo říkat stávka. Nicméně, abych to shrnula, podporujeme všechny ústavní kroky, které povedou ke konci této vlády, která škodí České republice. Její kroky v podobě zločinné penzijní reformy, finančního vyrovnaní s církvemi jsou opravdu důvodem k protestu," řekla pro ParlamentníListy.cz předsedkyně strany Jana Bobošíková.

Dále k tématu:
Obavy o Kalouska: Ve čtvrtek může být napaden
Bulvár varuje: V ulicích se rozpoutá peklo. Poteče krev

Blokády jsou za hranicí

Předseda KDU - ČSL Pavel Bělobrádek s argumenty odborářů souhlasí, ale podle jeho názoru byl ještě prostor k dalšímu vyjednávání. „Odbory mají právo na stávku a my s většinou jejich argumentů souhlasíme. Blokády silnic však jsou už za určitou hranicí. Myslím, že se ještě dalo jednat, ale chápu, že pro odbory přetekl pohát trpělivosti, protože vláda se chová tak, jako by pro ni nebyly partnerem. Na druhou stranu vláda je legitimní a byla zvolena v demokratických volbách. Sám jsem členem Křesťanské odborové koalice a tvrdím, že reformy, které budou ovlivňovat budoucnost třeba nějakých dalších čtyřicet let musí být dokonale připravené a propracované," prohlásil pro ParlamentníListy.cz Bělobrádek.

Vláda se chová arogantně a vulgárně

Stávku plně podporuje i Strana práv občanů - Zemanovci. „Za stávku se stoprocentně stavíme, to jsme už vyjádřili ve svém stanovisku v sobotu. Nekvalitní a nepřipravené reformy si protestní akci vysloužily samy. Vrcholem všeho bylo arogantní jednání vlády na svolané schůzce s odbory. Ale celkově se k lidem a všemu kolem chová tato vláda vulgárně a arogantně. Jenom nevím, zda blokáda silinic je úplně nejlepším řešením," sdělil pro ParlamentníListy.cz předseda SPOZ Vratislav Mynář.

Poněkud netradiční postoj ke stávce má zřejmě Strana zelených, respektivě její předseda Ondřej Liška. Nejprve sdělil, že si musí odpověď připravit, ať se mu zavoláme za půl hodiny. Později už telefon nebral.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …