Stávka má podporu veřejnosti, zjistil SANEP. Zakazovat se neměla

15.06.2011 12:46

Vládní reformy jsou pro většinu společnosti tak neúnosné, že podporuje čtvrteční stávku odborů. Průzkum společnosti dále zjistil, že mezi lidmi je více těch, kteří nepovažují za správné předběžné opatření soudu, který stávku v původním pondělním termínu zakázal. Téměř dvě třetiny respondentů očekávají politickou radikalizaci společnosti v souvislosti s reformními kroky.

Stávka má podporu veřejnosti, zjistil SANEP. Zakazovat se neměla

Čtvrteční stávka Koalice dopravních odborových svazů proti chystaným vládním reformám má podle průzkumu společnosti SANEP, který se uskutečnil ve dnech 13. až 14. června, podporu 59 procent veřejnosti. Naopak odmítavě se k ní staví 35 procent respondentů. Případnou generální stávku by podpořilo 60 procent dotázaných, negativní postoj k ní vyjádřilo 33 procent.

Celá zpráva k výzkumu SANEP ZDE

Většinově pozitivní postoj k protestu odborářů dokládá i další výsledek průzkumu, podle něhož 57 procent dotázaných nepovažuje za správné předběžné opatření Městského soudu v Praze, který zakázal konání stávky v původně ohlášeném termínu 13. června. Tento verdikt naopak schvaluje 35 procent populace.

Blokáda by zasáhla jen třetinu populace

Průzkum zjišťoval i postoj veřejnosti k možným blokádám silnic. Ten odmítá 50 procent respondentů, zatímco 44 procentům se tento nápad zamlouvá. S případným zásahem policie proti blokádám nesouhlasí 55 procent dotázaných, naopak by ho uvítalo 36 procent dotázaných. Souvisí to možná i s tím, že 62 procent respondentů blokáda nijak nezasáhne a vypořádat se s ní bude muset jen 34 dotázaných.

K věci:
Průzkum: Fandíme vám odboráři. Ale neblokujte silnice

Lidé hodnotili vládu. Půl procenta jich je nadšeno 

Foto - koláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…