Posun v jednání: Budoucnost vládní koalice bude jasná koncem týdne

15.06.2011 16:19

Koalice chce do týdne ukončit jednání o tom, zda spolu budou ODS, TOP 09 a VV pokračovat ve vládě. Po dnešním jednání koaličních lídrů to novinářům řekli předsedové poslaneckých klubů všech tří vládních stran. Obsazení kabinetu, o něž se dříve vedl největší spor, ale prý dosud neřešili. Pokračovali pouze v debatě o dodatku koaliční smlouvy, kterým VV podmiňují svou další účast v kabinetu.

Posun v jednání: Budoucnost vládní koalice bude jasná koncem týdne

Shoda se rýsuje mimo jiné v tom, že Finanční analytický útvar ministerstva financí, který se v minulých měsících angažoval v kauzách vládních politiků, by zůstal součástí úřadu ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Jeho šéfa by ale nově jmenovala vláda a kontrolovala sněmovna. Vyplynulo to z vyjádření předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Petra Gazdíka a šéfa poslanců ODS Zbyňka Stanjury.

Zdanění hazardu

Podle předsedkyně poslanců VV Karolíny Peake se koaliční lídři shodli také na tom, že jedním z klíčových úkolů vlády je prosadit zdanění hazardu. Právě tento bod patřil mezi hlavní požadavky, které chtěly VV doplnit do koaliční smlouvy.

Vysocí představitelé vládních stran na několika uplynulých jednáních debatovali o vytvoření dodatku koaliční smlouvy, který stvrdí další vládní spolupráci. "Příští středu bychom se pokusili ten dodatek už uzavřít," řekla novinářům po jednání s koaličními partnery Peake. "Jestli toho budeme schopni, to si nejsem úplně jistá, protože té matérie je poměrně značná část," dodala.

Čtěte více:

Po jednání koalice: Neuvěřitelné VV. Tohle už nemá žádná pravidla

Sobotka vyzval k předčasným volbám. Vláda prý nezvládá situaci 

Vláda zbytečně přilévá olej do ohně, stěžuje si šéfka poslanců VV Peake 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…