Odboráři jdou proti vlastním dětem, míní Drábek

16.06.2011 8:46

Odbory se bouří proti reformám. Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP09) ovšem upozorňuje na to, že se bouří proti něčemu, co má v budoucnu pomoci především jejich dětem. Navzdory odborářským protestům je podle Drábkas připravena k dalšímu jednání.

Odboráři jdou proti vlastním dětem, míní Drábek

Ministr práce a sociálních věcí byl dnes ráno hostem ranního vysílání České televize. Zde jednoznačně prohlásil, že vláda je připravena k dalšímu jednání, odbory jsou prý tím partnerem, který odchází od jednacího stolu a používá nátlakové akce.

  • ParlamentníListy.cz sledují téma STÁVKA
  • „Odbory se zlobí, když říkáme, ano mladí lidé, budete si muset spořit a na tom stávka nic nezmění. Průběžných peněz nebude dostatek. Pokud vůči tomu odboráři protestují, jdou i proti vlastním dětem Přesto, jak se odbory chovají, má vláda trpělivost a stále opakuje, že je s odbory připravena jednat," uvedl Drábek.

    Odboráři lidem neříkají pravdu

    Ministr diváky upozornil, že odborářští bossové lidem neříkají pravdu, když tvrdí, že např. dnešní důchodová reforma se výrazně dotkne všech lidí. Starší ročníky totiž nepůjdou do důchodu v sedmdesáti. Totéž platí i o dobrovolném spoření, které se týká především mladších lidí.

    K tématu: Poslanci vynadali odborům do teroristů a takhle to schytali

    I Drábek uznává, že některé věci je třeba lépe a důkladněji vysvětlit veřejnosti, přesto tvrdí, že některá zkreslení vycházejí z médií samotných. Česká televize např. přinesla reportáž, ve které je řečeno, že si chce ministr Drábek najmout mediální agenturu, která by měla napomoci ve vysvětlování reforem veřejnosti.

    Nepřehlédněte: Drábek oslovil Hrabovského. Kvůli propagaci reforem

    Ministr tuto informaci jednoznačně popřel a prohlásil, že reportáž byla zkreslena, když v ní byly účelově vyloženy jen některé výroky bez patřičného kontextu. Služeb agentury je podle Drábkova názoru možno využít v nějaké dílčí kampani někdy v budoucnu, ale to v žádném případě neznamená, že se to chystá.

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: olb

    Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

    migrační pakt

    Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

    9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

    Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …