Někteří železničáři stávkují po svém. Hrají golf

16.06.2011 13:10

V den stávky hrají železničáři golf. Jde o záměr nebo náhodu? Jedná se o prestižní sportovní akci, která se koná jednou za čtyři roky. ČR patří k jedné ze zemí, která přispěla k založení železničářské golfové tradice.

Někteří železničáři stávkují po svém. Hrají golf

V Poděbradech se hraje mezinárodní golfový turnaj železničářů. Nabízí se otázka, zda odborářští šéfové ze železnice nevyužili stávkové „volno" k odpočinkovým hrám. Jeden z organizátorů, zaměstnanec odborové organizace železničářů Miroslav Kaprálek popřel, že by na akci zavítali i odborářští bossové. Informaci přinesl server novinky.cz.

Rezervace alespoň rok předem

„Nejsou tu žádní odborářští bossové, jak bylo v některých médiích, navíc jsou tu všichni ve svém volnu," dodal Kaprálek s tím, že z šesti českých hráčů jsou 2 výpravčí, 1 návěstní mistr, dva důchodci a 1 vedoucí rezervací.

SLEDUJEME téma stávka

K tomu je třeba dodat, že účast na akci je nezbytné potvrdit alespoň rok dopředu, což podle jednoho z odborářských šéfů Jaromíra Duška ukazuje na to, že souběh s dnešní stávkou je jen náhodný. Za zmínku stojí, že původně se mělka stáv ka odehrát v pondělí, tedy ještě před turnajem.

Související:

Výmluva na stávku neprojde. Hrozí odborářům soudní tahanice?

Prezident Klaus: Stávka nic nevyřeší

Pravicoví poslanci: Opravdu slabé odbory. Den je krásný...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…