Hušáka vyhodili ze Sazky. Zlatý padák nepřibalili

17.06.2011 7:15

Ve čtvrtek Aleš Hušák definitivně skončil v pozici generálního ředitele Sazky. Pro největší loterijní společnost pracoval šestnáct let a manažerská smlouva, kterou v sídle společnosti objevil insolvenční správce Josef Cupka dokazuje, že se měl opravdu královsky.

Hušáka vyhodili ze Sazky. Zlatý padák nepřibalili

Dosavadní nejvyšší šéf Sazky je od čtvrtka na dlažbě. Jeho vyhazov potvrdila mluvčí insolvenčního správce Josefa Cupky Lenka Tichá. Zlatý padák na rozloučenou prý nedostane. Informaci přinesl server Lidovky.cz

Milion měsíčně, letadlo i auto pro manželku

Insolvenční správce Josef Cupka odvolal Hušáka z funkce minulý týden po té, co se největší loterijní společnost v zemi ocitla v konkurzu. Za zmínku stojí, že Aleš Hušak konkurz opakovaně prohlašuje za protiprávní. Investiční skupina Penta a skupina E-Invest, které jsou považovány za společnosti blízké bývalému bossovi Sazky podaly odvolání proti konkurzu v pondělí prostřednictvím společnosti Gladiolus.

SLEDUJEME téma kauza Sazka

Krátce po vyhlášení konkurzu informovaly Hospodářské noviny (HN) o tom, jakým výhodám se Aleš Hušák těšil v pozici generálního ředitele Sazky. Plat ve výši milionu korun měsíčně vylepšovaly dva luxusní osobní vozy k osobnímu užití či letadlo. Manažerská smlouva, na jejímž základě šestnáct let Hušák pro Sazku pracoval, mu zaručovala i královské odchodné v případě vyhazovu a to ve výši desítek milionů korun. Zdá se ale, že tyto peníze bývalý boss nakonec nedostane.

Související:

V sídle Sazky je daňová kontrola. Poslal ji tam Kalousek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…