Bulvár hodnotí: Stávka odborů byla fiasko. Haló noviny tvrdí opak

17.06.2011 7:38

Po skončení 24hodinové stávky se rozhořel spor o to, zda byla stávka dopravních odborů úspěšná, či ne.

Bulvár hodnotí: Stávka odborů byla fiasko. Haló noviny tvrdí opak

Kromě politiků a odborářů nepanuje shoda nad výsledkem čtvrteční stávky a pochodu odborářů Prahou. Páteční bulvární deníky, Blesk a Aha, oba hodnotí stávku stejně. Fiasko. Blesk píše: Žádná stávka! Fiasko! , Aha pak: Takhle vypadá velké odborářské fiasko!.

Deníky se zaměřují především na mizernou účast odborářů, jež se ve čtvrtek ráno sešli na Palackého náměstí, které ani nezaplnili. Podle Blesku se před ministerstvem zdravotnictví sešly pouhé čtyři stovky odborářů, sami organizátoři tvrdí, že jich bylo alespoň tisíc a především, že na 24 hodin zastavili vlaky a v Praze pak poprvé v dějinách i metro.

OBRAZEM
Čtvrtek ve stávce
Kalouskovy horké chvíle

Slunce na greenu zapadá

Deník Blesk pak připomenul, že si ministr financí Miroslav Kalousek a premiér Petr Nečas na odpolední tiskové konferenci z odborů utahovali. "Slunce už zapadá, na greenu už nebudou, teď pojídají plody své práce," komentoval Kalousek golfový turnaj v Poděbradech, kam přišlo i několik železničních odborářů. A Nečas si  přisadil. Odbory před Strakovou akademií rozehnal déšť.

SLEDUJEME téma: STÁVKA

Deník také poradil odborářům, jak do Prahy dostat více lidí a zajistit akci úspěch. Autobusové svozy z regionů, lákadlo nákupů a neplánovat příliš dlouhou trasu pochodu. Sedm kilometrů pražskými ulicemi je prý pro většinu odborářů na hranici možností.

Komunistické Haló noviny ale vidí stávku naprosto odlišně. Stávka ukázala sílu, hlásá palcový titulek na úvodní straně a deník dodává: "Včerejší masová stávka v dopravě spojená s protestním pochodem Prahou se i přes provokaci ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) vydařila.

Psali jsme:
Stávkuju, abys šel už do prdele, ty hajzle, odvázal se Kalousek
Profesor Keller vyčinil Pražanům. Na stávku se vykašlali

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…