Klaus dnes dostane oslavný sborník k nedělním sedmdesátinám

17.06.2011 9:04

Do oslavného sborníku přispěli prezidentu Klausovi zahraniční i české osobnosti. Mezi jinými také bývalý španělský premiér José María Aznar nebo Miloš Zeman.

Klaus dnes dostane oslavný sborník k nedělním sedmdesátinám

Oslavný sborník dostane dnes k blížícím se sedmdesátinám prezident Václav Klaus. Gratulovat bude v knize Festschrift hlavě státu řada zahraničních osobností, mezi nejvýznamnějšími například bývalý španělský premiér José María Aznar. Přispěli ale i Klausovi přátelé, jako je například Miroslav Macek, či prezidentův někdejší politický rival Miloš Zeman.

Prezentace knihy, při které bude přítomen oslavenec, se bude konat v Míčovně Pražského hradu. Klaus bude kulaté narozeniny slavit v neděli 19. června, kdy uspořádá také speciální koncert z cyklu Jazz na Hradě nazvaný Gratulace Václavu Klausovi. Prezidentovi k narozeninám zahrají mimo jiné flétnista Jiří Stivín a klavírista Emil Viklický.

Psali jsme:
Bobošíková o časech, kdy byla pod Klausem. Teď je mu vděčná

Oficiální oslavy zhatili odboráři

Oficiální oslavy, na které pozval osobnosti českého politického a společenského života a také diplomaty, prezident zrušil kvůli čtvrteční stávce. Odbory totiž hrozily, že zablokují cestu k Hradu, kde se měla oslava uskutečnit.

Psali jsme:
Klaus se bojí o bezpečí hostů. Oslava se ruší bez náhrady
Prezident Klaus: Stávka nic nevyřeší

Klaus od počátku devadesátých let prakticky bez přestávky zastával vrcholné politické funkce včetně premiéra. Dvakrát byl těsně zvolen do prezidentského úřadu, nyní ho v roli hlavy státu čekají poslední dva roky. Ve veřejném životě ale chce zůstat i po konci svého prezidentského mandátu v roce 2013.

Související:
Prezident Klaus: Stávka nic nevyřeší
Odbory politicky vydírají, tvrdí Klaus

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…