Chci šéfovat ČT, potvrdil exředitel Novy Dvořák

17.06.2011 17:03

Novým šéfem České televize by se mohl stát někdejší ředitel TV Nova Petr Dvořák. Potvrdil, že se na post, který bude po odchodu Jiřího Janečka prázdný, bude kandidovat.

Chci šéfovat ČT, potvrdil exředitel Novy Dvořák

Dvořák o své kandidatuře informoval na konferenci serveru Médiář.cz. Pozice šéfa veřejnoprávní televize se uvolní na konci srpna poté, co ji ze zdravotních důvodů opustí Jiří Janeček. Rada ČT vypíše na jeho následovníka výběrové řízení.

Dvořák se rozhoupal

Ještě minulý týden přitom Dvořák svou kandidaturu do čela ČT sice připouštěl, ale ne s definitivní platností. "Pokud Rada ČT vypíše v dohledné době výběrové řízení a nastaví v něm rozumné podmínky, určitě o tom budu uvažovat," uvedl.

Na páteční tiskové konferenci přitom už kritizoval dosavadní průběh restrukturalizace České televize.

"Restrukturalizace uskutečněná na počátku letošního roku neplní cíl, pro který byla plánována, a v instituci způsobila určitý zmatek," uvedl Dvořák.

Legendární vanička

Vyjádřil se také ke čtvrtečnímu rozhodnutí poslanců, že z ČT1 a ČT24 zmizí reklama a zůstane pouze na ČT2 a sportovní ČT4. "Pokud tato varianta projde a nebude promyšlená, tak se s vaničkou vylije i dítě," řekl v pátek.

Bude-li se v budoucnu do reklamy bude počítat i sponzoring, podle  Dvořáka může dojít k tomu, že z ČT1 zmizí pořady spojené s karlovarským filmovým festivalem či třeba udílením Českých lvů. Tyto pořady se prý pak přesunou na ČT2  a mže dojít k tomu, že se z ČT stane slabý a bezzubý kanál.

K věci:

Na šéfa ČT nestačí ani Rada: Snížení platu zažehnal odměnou 

Štěpánek (ODS): Česká televize? Spíš Bakalova televize! 

Televize ruší tendr na vymáhání koncesionářských poplatků 

Fotokoláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…