Březina stávku odvracet nechtěl. Kvůli ČSSD, míní TOPka

17.06.2011 19:51

V metropoli při čtvrteční stávce nevyjely ani desítky autobusů a tramvají. Na vině je podle předsedy Klubu zastupitelů TOP 09 Tomáše Hudečka náměstek pro dopravu Karel Březina (ČSSD). Ten se prý stávku metra vůbec nesnažil odvrátit.

Březina stávku odvracet nechtěl. Kvůli ČSSD, míní TOPka

Březina protest odborářům nevymlouval. Postupoval prý na přímý pokyn vedení ČSSD. Podle Hudečka tak jako radní selhal a měl by odstoupit.

SLEDUJEME téma: STÁVKA

"Máme informace, že se vedení ČSSD s vedením pražské buňky domlouvalo a scházelo. Výsledkem toho bylo, že teprve až večer před stávkou bylo nalito čistého vína, tedy že metro nepojede, že se nepodařilo nic domluvit a že Praha bude v době stávky úplně bez páteřního dopravního prostředku, tedy metra," uvedl Hudeček pro Lidovky.cz.

Při vyjednávání s odbory přitom Březina prý ubezpečoval primátora i radu o tom, že by metro v Praze mělo jet v dostatečném rozsahu.

Tvrdil, tvrdil...a najednou nic

Březina se poté ale prý v dikci ČSSD de facto postavil na stranu protestujících. "Pan Březina velmi aktivně vystupuje ve všech médiích a před stávkou ani jednou neobhajoval kroky Prahy v jednání s odbory, naopak vždycky tam byl ředitel dopravního podniku. Pan Březina se objevil zase až v den stávky, kdy jenom komentoval, že doprava nejede. Pořád tvrdil, že by metro mělo jet, a pak se najednou nepovedlo nic dojednat," osočil jej zástupce TOPky.

I z tohoto důvodu by prý měl sociálnědemokratický zastupitel opustit svůj post. Je to prý osoba, která "nemá žádný mandát, aby spravovala majetek v Praze." Celou věc by prý měla řešit i samotná Rada hlavního města Prahy.

Psali jsme:


Stávkokazi si prošli uličkou hanby. Primátor zuří, odbory také
Psycholog: Stačí rajče na Kalouska a dav se přidá. Mohly být kostky
Nečas: Odborářští bossové neuspěli, pouze zvýšili politické napětí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…