Průzkum, který nepotěšil Nečase: Rath znal výsledek předem

18.06.2011 9:51

Politici ČSSD se pobavili – koaliční vládě skoro nikdo nevěří a samotného premiéra Petra Nečase považuje většina lidí za nekompetentního a neschopného. Ukázal to poslední průzkum agentury SANEP. Opoziční politici si však nemyslí, že by se Nečas veřejným míněním nějak zvlášť trápil, spíše na jeho konto žertují.

Průzkum, který nepotěšil Nečase: Rath znal výsledek předem

Petra Nečase považuje podle průzkumu většina oslovených za nekompetentního a neschopného šéfa kabinetu (71,1 procenta), zatímco opačný názor zastává jen čtvrtina dotázaných (25,1 procenta). Příznivě z exkluzívního internetového průzkumu nevyšli ani ostatní členové vlády, pro jejichž odchod se vyslovila naprostá většina respondentů.

Stachanovec Nečas

První místopředseda ČSSD Michal Hašek si myslí, že současná vláda je nejslabší, jakou polistopadová Česká republika měla.„Obávám se, že on bude chtít stachanovských 110 procent," prohlásil pro ParlamentníListy.cz Michal Hašek. „Ale vážně, čím dříve budou nové volby, tím dříve má země šanci ukončit nynější absurdní situaci a koaliční frašku Věcí veřejných, TOP 09 a ODS," říká Hašek.

K průzkumu:
Nečas je neschopný a země je v rozkladu, míní většina lidí

„On je schopný tvrdit, že těch zbývajících dvacet devět procent volilo pravici a ti mu věří. Tato vláda tady není pro lidi, ta žije sama pro sebe. Ve fungující demokracie by po všech skandálech nemohla fungovat," usmívá se vždy dobře naladěný místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Čtěte také:
Nejdůvěryhodnějším lídrem zůstává kníže. John si výrazně pohoršil
Optimista Kalousek: Šťastná to země. Nikdo nemá hlad
Průzkum: Fandíme vám, odboráři. Ale neblokujte silnice
Nenávist chudých k bohatým poroste. Kvůli politikům, varují sociologové

Nepotřebuji výzkum

Středočeský hejtman David Rath prý na průzkumy příliš nedá a raději se spoléhá na vlastní názor. O Nečasovi však říká, že je to velmi slabý čajíček, prý mu připomíná podruhé vyvařený čajový pytlík. „Podle průzkumu agentury Brouka Pytlíka považuje Nečase za neschopného 150 procent dotázaných, přičemž David Rath odpovídal v průzkumu třikrát. Sanep je pochybný, ale Nečas je vážně slaboučký, aby to člověk poznal, nepotřebuje agenturní průzkumy, stačí se dívat," řekl pro ParlamentníListy.cz David Rath.

Kupodivu nejvelkorysejší je k Nečasovi poslanec KSČM Jiří Dolejš. „Koreluje to s hodnocením reforem - ani jiný premiér by nebyl oblíbený, pokud by je v této podobě prosazoval silou. Nicméně vláda byla sestavena na základě demokratických voleb a změnit to mohou zase jenom volby," tvrdí Dolejš.

Více k výzkumům:

CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …