Klaus dnes oslaví sedmdesátiny

19.06.2011 7:30

Prezident Václav Klaus dnes oslaví sedmdesáté narozeniny. Na den svého jubilea si naplánoval soukromou oslavu a jazzový koncert na Pražském hradě.

Klaus dnes oslaví sedmdesátiny

Oficiální narozeninová setkání se zástupci veřejného života a diplomaty Klaus ve čtvrtek zrušil kvůli protestu odborářů. Zatím jedinou akcí pořádanou na Hradě k jeho narozeninám tak bylo představení knihy Festschrift, která je knižní poctou oslavenci.

Narozeninový jazz

Dnes oslaví prezident narozeniny se svou rodinou a blízkými lidmi. Večer se koná koncert z cyklu Jazz na Hradě, který bude hudební gratulací Klausovi. Prezidentovi k narozeninám zahrají mimo jiné flétnista Jiří Stivín a klavírista Emil Viklický.

Klaus pravidelně zahajuje koncerty jazzového cyklu a je příznivcem tohoto žánru. Po zrušení oficiálních akcí k jeho narozeninám bude koncert zřejmě hlavním společenským setkáním k prezidentovu jubileu.

Do důchodu se nechystá

Klaus od počátku devadesátých let prakticky bez přestávky zastával vrcholné politické funkce včetně úřadu premiéra. Dvakrát byl těsně zvolen do prezidentského úřadu, nyní ho v roli hlavy státu čekají poslední dva roky. Ve veřejném životě ale chce zůstat i po konci svého prezidentského mandátu v roce 2013. "Pokud mně síly umožní, tak já určitě zůstanu ve veřejném světě, určitě se nestáhnu do soukromí," řekl v březnu na dotaz ČTK.

Foto: Hans Štembera

Související:

Klaus oslaví sedmdesátiny. Gratulanti mu sepsali knihu

Pithart (KDU-ČSL): Václav Klaus - mistr mobilizací, manipulátor s obavami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …