Souboj titánů. K Moravcovi dorazí Nečas a Sobotka

19.06.2011 9:29

V pořadu Otázky Václava Moravce České televize se dnes utkají předsedové dvou nejsilnějších politických stran. Premiér Petr Nečas a jeho stínový protějšek Bohuslav Sobotka (ČSSD). Zhodnotí první rok vlády Nečasova kabinetu.

Souboj titánů. K Moravcovi dorazí Nečas a Sobotka

Hlavními hosty nedělních Otázek Václava Moravce v České televizi dnes bude premiér Petr Nečas (ODS) a jeho stínový protějšek Bohuslav Sobotka (ČSSD), hlavním tématem bude zhodnocení prvního roku vládnutí Nečasova kabinetu a rozbor čtvrteční odborářské stávky. O důležitosti témat svědčí samotná přítomnost Nečase v pořadu, premiér zde totiž není příliš častým hostem.

Dojde k personálním změnám ve vládě?

Na přetřes přijde také otázka výkonnosti jednotlivých ministrů a problém soudržnosti koalice. Provede Nečas v kabinetu změny, které avizoval na začátku jara? Právě tento příslib byl jedním z faktorů, který uklidnil nejmenší vládní stranu Věci veřejné po té, co její předseda Radek John opustil jak post ministra vnitra, tak pozici vicepremiéra pro oboj s korupcí.

Nečas v minulosti opakovaně prohlásil, že nechce měnit ministry, kteří soustavně a pracují na reformách. Vládní rošády by tuto práci zbrzdily. Stejně tak ovšem premiér Nečas už v únoru tohoto roku tvrdil, že slušní lidé se na Otázky Václava Moravce nedívají, protože obědvají s rodinou.

Václav Moravec nenastavuje agendu vlády

"My jsme tu slušní lidé a slušní lidé v neděli v poledne s rodinou obědvají," řekl Petr Nečas ostře. Na nic, co se řeklo v nějakém pořadu, prý nebude reagovat. "Agendu vlády nestanovuje Václav Moravec, to opravdu ne. Já se nebudu vyjadřovat k ničemu, co řekl Václav Moravec nebo co bylo řečeno u Václava Moravce," zlobil se Nečas na novináře za otázky směřující k televiznímu pořadu. Navzdory svým kritickým výrokům ale premiér dnes do pořadu zamíří.

Sledujeme pořady: Václava Moravce

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…