Hašek přinesl Klausovi dárek. To neměl dělat

21.06.2011 14:36

V sociální demokracii to silně skřípe. Jak jinak si vysvětlit, že první místopředseda ČSSD Michal Hašek se v úterý vypravil na Hrad, aby popřál prezidentovi republiky Václavu Klausovi k jeho sedmdesátinám. A to přes doporučení předsedy Bohuslava Sobotky členům strany, aby se oslav Klausových narozenin neúčastnili. Šéf asociace hejtmanů a jihomoravský hejtman prezidentovi daroval vína ze svého kraje a plastiku od řezbáře Netíka.

Hašek přinesl Klausovi dárek. To neměl dělat

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka oznámil už minulou středu, že nepůjde na oslavu 70. narozenin prezidenta Václava Klause. Stejný postup doporučil i ostatním politikům ČSSD, kteří byli na Hrad pozváni.

Byl tam za kraj

"Ať si každý rozhodne, zda někam chce jít či ne, nemá cenu dospělým lidem radit," prohlásil pro ParlamentníListy.cz místopředseda ČSSD Michal Hašek, který byl minulý týden na návštěvě v ruském Petrohradě. 

Hašek si nakonec od Sobotky opravdu poradit nenechal. Na Hrad se vypravil a prezidenta u příležitosti jeho kulatin obdaroval. „Předal jsem oficiální dar Jihomoravského kraje hlavě státu, jako hejtman. Nevidím na tom nic špatného či pobuřujícího. S Václavem Klausem se rozcházím v řadě názorů, včetně názoru na proběhlou stávku, ale respektuji jej jako státníka," řekl pro ParlamentníListy.cz Hašek.

Čtěte také:
Oslava prezidenta Klause: Dorazila i elita z 90. let
Odbory v neděli nestávkují, pochvaloval si Klaus na své oslavě
Klausovi je dnes sedmdesát. Přání milá, ironická i ošklivá

Klaus oslaví sedmdesátiny. Gratulanti mu sepsali knihu

Server Jiřího Paroubka VašeVěc.cz se minulý týden ostře obul do předsedy Senátu Milana Štěcha. Důvodem bylo, že Štěch se ve čtvrtek, v den stávky a protestu odborářů chtěl zúčastnit oficiální oslavy narozenin prezidenta republiky Václave Klause. Oslava se nakonec nekonala, prezident ji zrušil. Nicméně Štěch, který se chystal zaskočit, se stal předmětem kritky.

„Mám-li dodatečně sdělit svůj názor na záměr předsedy Senátu M. Štěcha za ČSSD jít na Hrad na oslavu narozenin pana prezidenta, i mně to připadalo chucpe a fujtajbl. Účastnit se v podvečer stávky narozeninové oslavy politika, který krátce předtím napadl stávkující odboráře - M. Štěch by neměl zapomínat, kdo jej zvolil," napsal na serveru Paroubek.

V úterý viděl Paroubek záležitost jinak. „Popřát prezidentovi je slušnost. Jen doufám, že mu přinesl jako dar něco jiného než dárkový koš," sdělil pro ParlamentníListy.cz expředseda strany.

Zaorálek nevidí problém

Návštěvy Klause členy ČSSD u příležitosti jeho narozenin nepřímo kritizoval středočeský hejtman David Rath."Chodím jen na narozeniny přátel a věřím, že od nás se s Klausem nikdo nekamarádí, alespoň nikoho takového neznám. Navíc poté, co vyhrožoval Klaus stávkujícím, bych bral naši účast jako trochu podraz na ty, co chtějí protestovat stávkou. Sobotka má tedy naprostou pravdu," vysvětlil pro ParlamentníListy svůj názor David Rath.

Zato místopředseda strany Lubomír Zaorálek, o kterém je známo, že patří k příznivcům Bohuslava Sobotky, se nijak nepohoršoval. „V tom, že byl Michal Hašek přát prezidentovi, snad není třeba nic hledat. Nevidím žádný problém," vyjádřil se pro ParlamentiListy.cz Zaorálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…