Lidé sledovaní policistou Hudcem jsou spojeni kauzou nebo zaměstnáním

22.06.2011 10:19

Policejní inspekce začala vyšetřovat, pro koho policista Marian Hudec obstarával výpisy telefonů vlivných lidí a co mají společného. Vysoce postavení lidé byli rozdělování do malých skupin po pěti číslech. Spojoval je buď stejný obor zaměstnání nebo nějaká kauza.

Lidé sledovaní policistou Hudcem jsou spojeni kauzou nebo zaměstnáním

Inspekce postupně přiřazuje k číslům jména. Jedná se o zhruba třicetičlennou skupinu politiků, lobbistů, právníků, podnikatelů, soudců a novinářů. Zatím ale nebyla zveřejněna všechna jména na seznamu, který si vyžádal Hudec.

Hudec si obstarával výpisy na skupiny po pěti číslech

Policista předkládal děčínskému soudu vždy zhruba pět čísel, u kterých se chtěl podívat na výpisy. Podle serveru iDnes.cz bylo jednou takovou vedení bezpečnostní agentury SSI. To by mohlo napovídat, že si výpisy vyžádala bezpečnostní agentura ABL Ta to ovšem popírá.

Další skupinou jsou telefonní čísla na předsedu a místopředsedu místního sdružení TOP 09 v Praze 11 Stanislava Urbánka a Jana Vašíčka. Politiky dříve sledovala právě agentura ABL.

Novináři se na seznam sledovaných dostali kvůli kauze Pandur

Server iDnes.cz poukazuje i na Hudcovu žádost z března 2010 o vydání výpisů novinářů Janka Kroupy a jeho dvou spolupracovníků, kteří v té době psali o kauze Pandur. Spolu s nimi vydal soud také výpis hovorů lobbisty Michala Kuzmiaka.

O nákupu Pandurů rozhodla vláda Jiřího Paroubka. Ten 19. února vystoupil s prohlášením, že za kauzou Pandur stojí lobbista Michal Kuzmiak spojený s TOP 09. Tvrzení bylo nepravdivé a nepodložené.

Přesto by to podle serveru iDnes.cz mohlo vysvětlovat, proč se novináři ocitli na seznamu spolu s lobbistou.

Sledujeme téma Nelegální sledování telefonů

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…