Chartista Wolf prorokuje: Lidi vezmou na vládní komouše klacky

22.06.2011 14:05

JINÝMA OČIMA Neštěstí, bezmoc a závist se šíří státem českým. Můžou za to komunisti, kteří převlékli kabáty a už zase vládnou. To si myslí nekompromisní kritik exprezidenta Václava Havla a jeho chartistické šlechty, politický vězeň a zarytý antikomunista Jiří Wolf. Podle něj už demonstrace či živé pochodně typu Jana Palacha nepomohou. Stále utahování novými a novými daněmi povede k tomu, že lidé vezmou klacky do rukou a začnou mlátit nenáviděné politiky.

Chartista Wolf prorokuje: Lidi vezmou na vládní komouše klacky

„Pokud budou lidé utahováni novými daněmi, bude se víc krást, přibude zoufalců a kriminálníků, co začnou pořád ve větším měřítku vykrádat banky. Korupčních kauz bude přibývat. To potrvá nanejvýš deset let a Češi budou klesat pořád dolů. Nešťastní lidé pak vezmou klacky a namlátí nenáviděným politikům," popisuje pro ParlamentníListy.cz vlastní scénář budoucích událostí v Česku antikomunista Jiří Wolf s tím, že tento proces už začal. Jako důkaz uvádí napadení náměstka středočeského hejtmana Marcela Hraběte neznámým útočníkem s baseballovou pálkou ze začátku měsíce.

Psali jsme:
Náměstek hejtmana Ratha byl brutálně napaden

Seděl jako Havel. Nemůže ho ani cítit. Parta kolem Havla byly hyeny
Spisovatel Stránský: Kníže prezidentem. Jinak ve vládě blbci a katastrofa

Komunisti všude

Devětapadesátiletý důchodce Jiří Wolf přežil peklo komunistických lágrů, ale podle něj totalita stále pokračuje. Má na to teorii. „Po roce 1989 komunisté nalezli do vzniklých stran. Nejdříve infiltrovali ČSSD, pak ODS a následně ostatní strany. Tito političtí turisté tedy vládnou dále. Každý druhý politik má rudou minulost. Soudy i prokuratura jsou prolezlé komunisty. Vždyť na nejvyšším soudě sedí bývalý komunista Pavel Rychetský. Degenerace národa pokračuje. Chudáci vydělávají na gaunery, co rozkrádají státní kasu," obviňuje dále Wolf. Uvědomuje si, že ho spousta lidí považuje za šílence a fantasmagoristu. Nicméně řada lidí už se mu prý skrz mail omluvila a dala mu za pravdu.

„Každý třetí je bývalý komunista, každý pátý milicionář. Teď jsou u vesla a do politiky jdou jejich děti. Všichni mají sice nakradeno, jako Stanislav Gross, a vládnout nepotřebují, ale láká je moc. Lidi už k volbám nepůjdou. Jsou zklamaní, nešťastní a zoufalí. Jsem zvědav, jak to dopadne. Ale možná komunisti vymyslí další politickou stranu jako Věci veřejné, kterou vede agent StB Radek John a tak každého oblbnou. Nastrčí svou tvář a národ se asi zase bude chovat jako stádo ovcí," prorokuje Wolf s tím, že na konci temného tunelu už nevidí žádné pozitivní světlo. Mladá generace se totiž k veslu nedostane, protože ji pohltí komunistické struktury a přinutí ji, aby hrála jejich hru.

JINÝMA OČIMA
Trochu jiný rozhovor. Vlastně hodně jiný. Odpovídal Petr Cibulka
Proč je ze mě komunista. Zpověď bývalého člena ODS
Disident Hučín: Kubiceho lidé se chovali jak estébáci

Totalita pokračuje

V roce 1994 o něm vyšla životopisná kniha „Good Soldier Wolf" (Dobrý voják Wolf), kterou napsal společně s americkým novinářem Stuartem Rawlingsem.  V letech 2000 a 2002 mu brněnské nakladatelství Doplněk vydalo dvě knihy povídek pro děti. Na obálce je jako autor uveden Král Buchtelík V., v tiráži Jiří Wolf. U první knihy nakladatelství v anotaci píše, že příběhy autor vytvořil během věznění. Druhá kniha jsou pohádkové příběhy z prostředí rodin vltavských vorařů. Také napsal Malostranské vyprávěnky a nyní pracuje na další knize.

„Teď dodělávám knihu o Praze, do níž bude na cédéčku vložen i dokument o stověžaté. Grant ani literární stipendium nedostanu. Kdybych byl bývalý komunista, ještě mi ho budou vnucovat. Takhle moje knihy zakazují prodávat a nikde je neuvidíte. Jedině na internetu mám šanci zveřejnit své názory, jinak píšu v podstatě do šuplíku. Komunistický teror i totalita pokračují a vše je řízené centrálně," stěžuje si.

Obhajoba žebrání

V Česku jsou podle Wolfa stále pošlapávána lidská práva, jen se o tom nemluví. Dokládá to zákazem žebrání ve městech.  „Na západě je povoleno normální žebrání. To jsem si vyzkoušel v Americe, ale tady to zakazují.  Městské vyhlášky proti žebrání jsou protiústavní a navíc jdou i proti listině lidských práv. Každý má totiž právo požádat o milodar. U nás stát dokonce vykoupil shody před kostely, aby se tam nemohlo žebrat. Znám případy, kdy policie zakazovala v centru Prahy dětem koledovat na Tři krále i o Velikonocích. To dokonce nedělali ani komunisté. Vznikají tak nové prvky totality," míní politický vězeň Wolf.

Připravovaná důchodová reforma je prý špatná od základů. Nic se nevyrábí, vydělávají překupníci a státní kasa chudne. Za pár let se podle něj přiblížíme Řecku. Komunisté vygumovali v lidech smysl pro čest a pořádkumilovnost, tvrdí Wolf.

Ve vězení trpěl

Poprvé byl Jiří Wolf zatčen v roce 1978, když u něj policie při domovní prohlídce našla protistranické a protisocialistické dokumenty. Byl odsouzen za podvracení republiky ke třem letům vězení. Následně prohlásil, že byl k přiznání donucen fyzickým i psychickým nátlakem, takže mu byl za falešné obvinění trest zvýšen o dalších šest měsíců. Více než půl roku byl v Minkovicích umístěn na izolaci ve zvláštním oddělení. Část trestu kvůli neplnění pracovní normy strávil v drsném žaláři ve Valdicích.

Dále čtěte:
„Magor" Jirous byl po 38 letech prohlášen nevinným
Emigrací nic nevyřešíte, situace není bezvýchodná, radí Čechům chartista

Nicméně při druhém trestu málem zemřel. Byl zatčen roku 1983 za to, že rakouskému velvyslanectví v Praze údajně předal informace o podmínkách věznění v Československu, konkrétně v Minkovicích. Za podvracení republiky byl odsouzen k šesti letům vězení. Ve Valdicích se jeho zdraví dost zhoršilo. Trpěl například bolestmi hrudníku a zhoršením zraku. Když v roce 1984 na jeho případ upozornila Amnesty International, zdravotní péče a podmínky se zlepšily. Dosud trpí chronickým únavovým syndromem a v porovnání s ostatními vězni bývalého režimu, některými i podstatně staršími, vypadá velmi zbědovaně.

Psali jsme:
Měl jsem zůstat v Rakousku. Je to tu zlodějskej kotel, láteří Landovský
Havlova známá Šiklová: Češi se stydí, že drželi hubu. A odnáší to Václav
Nepovedený film, nebo antipatie k Havlovi? Odcházení propadlo
Radikální komunistka opět vytočila Jandáka: Já, syn mukla

Foto: Jan Rychetský

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …