Pan ministr vyčerpal svůj potenciál, tvrdí Okamura o Pospíšilovi

23.06.2011 18:31

Pokud má podnikatel a zástupce největší japonské cestovní kanceláře Miki Travel Tomio Okamura uvést politika, který mu nejvíce vadí, neváhá se jménem ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Především proto, že není schopen řešit exekutorský zákon, nebojuje proti korupci a z návrhu zákona o obchodních společnostech chce vypustit pojistky proti tunelování firem.

Pan ministr vyčerpal svůj potenciál, tvrdí Okamura o Pospíšilovi

Dlouhodobě jeden z nejlépe hodnocených členů vlády Jiří Pospíšil (podle květnového průzkumu STEM druhý o jedno procento za ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem) neřeší problémy svého resortu, které společnost nejvíce tíží. „Chtělo by to čerstvou krev. Pan ministr svůj potenciál vyčerpal," tvrdí pro ParlamentníListy.cz viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

Za největší chybu považuje to, že není schopen řešit exekutorský zákon. „Lidem jsem kvůli pár stovkám dluhu, když něco zapomenou zaplatit, obstavovány nemovitosti. A oproti tomu gauneři, kteří okradli stát o stamiliony, si vesele běhají po svobodě. Tenhle nerovnovážný stav ministr neřeší," ptá se Okamura.

Vypustit účinnou lítost bylo oslabením boje proti korupci

Tomu také vadí, že tolik omílané téma boje proti korupci oslabil Pospíšil tím, že v protikorupčním zákonu vypustil účinnou lítost. Tedy situaci, kdy se přihlédlo k tomu, že účastník takového jednání korupci nahlásil. Logicky tak počet nahlášených korupčních jednání klesne. „Otázka zní, co za tím je," podotýká Okamura.

A třetí výtka na Pospíšilovu adresu letí od podnikatele za návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech. „To je zákon, který by umožnil tunelování firem. Přitom pojistky proti tomu byly zavedeny už za vlády Václava Klause," připomíná Okamura. Ustanovení o újmě radosti z dovolené v Občanském zákoníku je z toho pohledu už jen drobnou perličkou.

K věci:

Pospíšil: Soudce zřejmě porušil zákon, když povolil sledování 

Tomio Okamura: Moc bulvární válcuje vládu práva 

Pospíšil: Nový občanský zákoník ovlivní naše životy na deset let do budoucna 

Foto: Hans Štembera

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…