Senátor Lajtoch možná přijde o imunitu

25.06.2011 10:58

Sociálnědemokratickému senátoru Jiřímu Lajtochovi hrozí odebrání imunity. O tu by mohl přijít v souvislosti se stavbou domova pro seniory.

Senátor Lajtoch možná přijde o imunitu

Policie požádala Senát o zbavení imunity senátora Jiřího Lajtocha (ČSSD). Žádost souvisí se stavbou domova důchodců v Přerově. Informaci přinesla agentura Mediafax.

Senátor předpokládá, že žádost policie o souhlas s trestním stíháním je na základě udání, které policie vyšetřuje od konce loňského roku. To se týká zakázek na stavbu domova pro seniory a rekonstrukcí zimního stadionu v Přerově.

Senátor a primátor v jednom

"Uvedené stavby se realizovaly v době, kdy jsem měl mandát senátora a zároveň vykonával funkci primátora města Přerova," uvedl primátor. Kvůli těmto zakázkám jsou vyšetřovaní i další lidé. U protikorupční policie vypovídala již celá rada města.

"O podrobnostech k případu i k případnému zbavení imunity budu informovat, jakmile se seznámím s materiály policie," sdělil Lajtoch agentuře.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…