Komunistka Žežulková se pustila do Sobotky. Ovšem toho z ČSSD

25.06.2011 10:16

Soupeření na straně levicových partají dostalo nový zářez. Na stránkách Haló novin se o něj postarala místopředsedkyně komunistů Věra Žežulková. Spolu s kritikou vládních reforem a stran se pustila také do sociální demokracie.

Komunistka Žežulková se pustila do Sobotky. Ovšem toho z ČSSD

Ačkoli byl záměr příspěvku místopředsedkyně a vedoucí mediálního úseku ÚV KSČM zcela jiný, týkal se odborných komunikačních agentur, nejvíc to ve finále slíznula právě ČSSD. "Předsedovi ČSSD Sobotkovi se pochopitelně hodí, při soupeření s KSČM o hlasy voličů, opakovat obehranou písničku pravicové oficiální ideologie, podle níž není KSČM demokratickou stranou," uvádí vysoká funkcionářka komunistů.

Druhým dechem však dodává, že "Není to KSČM, kdo vymýšlí zákony na omezení práva na stávku jako vládní koaliční strany. Není to KSČM, kdo má lokální aféry s černými dušemi, "velrybařením" apod., jako některé místní organizace ČSSD. A není to KSČM, kde dává její předseda pokyny svým poslancům, aby pomohli pravicové koalici "zabít" ve sněmovně dobrý opoziční návrh jen proto, aby se vzápětí s obdobným návrhem mohli přes média "blýsknout" sami. Takové detaily ale mnohdy voličům uniknou, tím spíše je o nich nutné mluvit."

Celý materiál Žežulková zabalila do aktuálního dění týkajícího se odborných komunikačních agentur. O těch začal poprvé v polovině června hovořit ministr Drábek v souvislosti s nutností vysvětlil občanům České republiky reformy. V České televizi následně šéf resortu práce a sociálních věcí zmínil taky práci agentury Jiřího Hrabovského, která nedávno bojovala za platy lékařů v kampani Děkujeme, odcházíme.

Levice i přesto sílí

Další členové vlády, kteří prosazují reformy, za profesionály utrácet nehodlají. "Udělat kampaň za milion nebo několik milionů, samozřejmě není problém. Ale je to vždycky otázka peněz," řekl ParlamentnímListům.cz ministr zdravotnictví Leoš Heger. 

Obdobně se ve svém článku vyjádřila také zástupkyně levicových komunistů. "Pokud vláda skutečně přistoupí k zadání přesvědčovací kampaně o reformách u soukromých agentur a bude ji chtít platit ze státních prostředků, je nutné takový záměr jednoznačně odmítnout. Pokoušet se vymývat daňovým poplatníkům mozky za jejich peníze, taková mocenská arogance by překonala vše, co tato vláda dosud předvedla. Definitivně by ji to připravilo o morální právo slovo demokracie vůbec vyslovit." 

Doplňme, že poslední výzkum agentury STEM (ZDE) přisoudil KSČM 11, 4 procenta, ČSSD pak 27, 4 procenta. Podle CVVM (ZDE) by měli sociální demokraté 33,5 procenta, komunisté pak 15,5 procenta.

Kam dál:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…