NKÚ znovu prověří liberecké mistrovství světa

25.06.2011 13:09

Nejvyšší kontrolní úřad asi opět prověří peníze vynaložené ze státního rozpočtu na liberecké mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009. Podnět mu k tomu dali poslanci ze sněmovního kontrolního výboru.

NKÚ znovu prověří liberecké mistrovství světa

Vedení NKÚ se tímto podnětem zabývalo na svém posledním zasedání a dospělo k závěru, že ho využije při sestavování plánu kontrol na rok 2013.

Úřad už zaúřadoval

Na rok 2013 úřad kontrolu zařadí z toho důvodu, že budou dobíhat programy, ze kterých se část nákladů financovala. NKÚ už kontroloval investice vynaložené kvůli šampionátu v letech 2006 až 2008. Zjistil pochybení a dokonce podal trestní oznámení.

Organizační tým vedený Kateřinou Neumannovou po sobě zanechal dluhy zhruba za 112 milionů korun bez penále. Vláda letos v lednu uvedla, že stát žádné dluhy platit nebude a věřitelé se mají peněz domáhat soudně.

Závěr je jasný. Zákon byl porušován

Poslanci se starším kontrolním závěrem NKÚ zabývali letos v lednu. Zpravodajka k tomuto bodu Zdeňka Horníková tehdy uvedla, že zatím všechny závěry ukazují na to, že byl porušován zákon o zadávání veřejných zakázek.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…