Média zdeformovala obraz stávky, zlobí se šéf komunistů

26.06.2011 7:40

Dopady stávky v dopravě na běžný život nebyly nakonec tak radikální, jak se čekalo. Špatně ji prý pochopila i média.

Média zdeformovala obraz stávky, zlobí se šéf komunistů

Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa bylo mediální pojetí stávky, která minulý čtvrtek zastavila vlaky i městskou hromadnou dopravu v řadě velkých měst, tendenční. Sdělovací prostředky prý stranily vládě.

Odbory se vládě nepodřídily

"Média se postarala o to, aby stávka v dopravě vyzněla tak, že odbory se podřídily vládě. To ale není pravda, odbory jsou morálním vítězem stávky, protože ukázaly sílu, aniž by poškodily hospodářství," tlumočí víkendové Haló noviny Filipova slova z jednání Konference levicové jednoty. Mediální zpracování protestu označil šéf komunistů za mediokracii a pravicovou zaujatost českých médií.

SLEDUJEME téma STÁVKA

Ani vláda se však podle něho z jednání odborů nepoučila. "Její analýza situace je na nulové úrovni, je uzavřená do sebeklamu a svých schémat, čimž jen přilévá olej do ohně. Tato vláda zkrátka není schopna otevřít oči," postěžoval si šéf komunistů.

Vysvědčení pro premiéra

Do vlády se opřel i zmínkou o dohodě mezi zaměstnavateli a zaměstnanci, kteří se prý nemohou spoléhat na vládu. "To je nejvýmluvnější vysvědčení pro kabinet Petra Nečase," uvedl Filip.

Jediný český výhradně "levicový deník" si všímá také slov politologa Zdeňka Zbořila, který se zmíněné konference rovněž účastnil. "Demokracie jsou stále více prostoupeny mobilizačními praktikami, politika se odehrává ve sloganech nabitých emocemi," uvedl s tím, že "mobilizace založená na iracionální propagandě, se používá v autoritářských až totalitních režimech."

Vláda elit

Situace v ČR podle něho tak stále více připomíná iracionální demokracii. Veřejnost je v tomto typu "zřízení" vytlačována na okraj elitními skupinami, odposlouchávání je běžné a všemožné aféry jsou produkovány jako na běžícím pásu...

Dále ke stávce:


Stávkokazi si prošli uličkou hanby. Primátor zuří, odbory také
Psycholog: Stačí rajče na Kalouska a dav se přidá. Mohly být kostky
Nečas: Odborářští bossové neuspěli, pouze zvýšili politické napětí

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…