Komický Gross. Skoro všude chodil v pantoflích, vzpomíná Baxa

26.06.2011 11:14

Někdejší člen ČSSD vytahuje po letech pikanterie zejména na bývalého šéfa této strany a premiéra Stanislava Grosse. Chodil v pantoflích, bál se střetů a přátelství s Milošem Zemanem bral spíš účelově.

Komický Gross. Skoro všude chodil v pantoflích, vzpomíná Baxa

Místopředseda Strany práv občanů-Zemanovců Josef Baxa začínal svou kariéru v sociální demokracii. Protože už přešel na pomyslný druhý břeh, může si dovolit bez servítek zavzpomínat na někdejší poměry v ČSSD.

REVUE Zemanovci řádili na vodě. Šlouf rozbil loď, Zeman zůstal doma

Pikanterie prozradil zejména na někdejšího šéfa ČSSD i nejmladšího premiéra v historii ČR, Stanislava Grosse. "Kde to jen trochu šlo, pořád se přezouval do pantoflí. V některých chvílích to působilo až komicky," zavzpomínal Baxa v rozhovoru pro Nedělní Blesk.

Psali jsme:
Gross se svěřil s důvody, proč pozastavil své členství v ČSSD

Ten se do ČSSD dostal v roce 1996 jako jednadvacetiletý, jako nováček si tak bral z tehdejších stranických špiček příklad. "Standa byl tenkrát v dopravní komisi jako bývalý mašinfíra, ale už se začínal točit kolem věcí bezpečnostních. Poznal jsem brzy, že nechodí rád do přímých střetů. Většinou před sebe nastrčil někoho jako štít," odhalil Grossovu pravou tvář Baxa.

SLEDUJEME kauzu Gross

Gross byl podle něho zpočátku velmi dobrý přítel Miloše Zemana, ten mu dokonce svědčil na svatbě. Ve chvíli, kdy ale on, stejně jako třeba Petra Buzková, zatoužili po kariéře, šlo přátelství stranou.

"To začalo až později. V době, kdy prohlásil Miloš, že už nebude kandidovat na předsedu, ucítili ti mladší šanci - Špidla, Gross, Buzková začali hrá za sebe," dodal v rozhovoru Baxa.

A co dnes činí někdejší ambiciózní politici, kteří ale už z politické scény už dávno zmizeli? Buzková se má prý dobře, byla totiž o něco chytřejší než Gross.

Dále čtěte:
Viktor Kožený promluvil o Klausovi, Paroubkovi a mnohém jiném
Šéf zemanovců k Nečasovi a spol.: Banda diletantů. Důvěru promrhali
Nas*anost je opravdu vysoká, glosuje vládní dění šéf Zemanovců
Zeman se kandidatuře na prezidenta nebrání. Bude-li přímá volba

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…